Ministrul Mihnea Motoc spune că mutarea de arme nucleare din Turcia în România este o speculaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, dezminte informaţiile conform cărora Statele Unite ale Americii ar muta arme nucleare de la baza Incirlik din Turcia, în România, la baza de la Deveselu. Ministrul a fost prezent joi la Buzău, pentru a participa la parada militară organizată cu ocazia Centenarului Armatei a 2-a.

“Trimit la poziţia oficială, exprimată de Ministerul Afacerilor Externe, care este una de dezminţire categorică. Ce vă pot spune, este că nu au existat nici un fel de discuţii, nici la nivel politic, nici la nivel specializat, în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcţie. Categoric, nu putem vorbi, reacţionând la această informaţie, decât că este o speculaţie”, a declarat ministrul Mihnea Motoc.

Informaţia a apărut miercuri pe site-ul EurActiv.com şi a fost preluată de presa centrală: “Statele Unite au început procesul de transfer al armelor nucleare din Turcia în România, pe fondul relaţiilor tot mai tensionate între Washington şi Ankara, scrie EurActiv.com. 

CITEŞTE ŞI EurActiv: Statele Unite îşi mută armele nucleare din Turcia la baza de la Deveselu. Partea română neagă

Statele Unite au început să transfere arme nucleare din Turcia în România, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Washington şi Ankara, relatează EurActiv.com, precizând că a obţinut informaţia din două surse independente. Ministerul de Externe de la Bucureşti neagă însă faptul că teritoriul României a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite