Microbuzul unei echipe de handbal a fost zdrobit de un TIR, lângă Râmnicu Sărat. Trei persoane au murit şi alte zece sunt rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul a fost zdrobit sub greutatea camionului
Microbuzul a fost zdrobit sub greutatea camionului

Un grav accident s-a produs duminică seară, pe drumul european E85, în apropiere de Râmnicu Sărat. Un TIR  plin cu cherestea s-a răsturnat peste un microbuz de transport persoane. Trei călători au murit iar alţi zece au fost răniţi.

Accidentul s-a produs în jurul orei 22.40, pe raza judeţului Buzău, aproape de graniţa cu Vrancea.

Autotrenul care avea două remorci încărcate cu cherestea s-a răsturnat peste un microbuz de transport persoane în care se aflau 13 pasageri.

Potrivit poliţiştilor, microbuzul staţiona pe marginea carosabilului, pe banda de mers spre Râmnicu Sărat, pentru remedierea de către şofer a unei probleme la motor. 

Autotrenul care venea dinspre Focşani a intrat în plin în microbuz, l-a aruncat într-un şanţ după care s-a răsturnat cu toată încărcătura de cherestea peste el. 

Trei dintre handbalişti, aflaţi pe bancheta din spate, şi-au perdut viaţa. Este vorba despre Daniel Mandu (25 de ani), Daniel Bârloagă (20 de ani), Robert Bucă (19 ani). Antrenorul Aurel Iancu are fisură craniană. 

Poliţiştii trebuie să stabilească acum dacă soferul microbuzului semnalizase corespunzător staţionarea pe banda de urgenţă.

Handbaliştii de la CSU Târgovişte se întorceau acasă după un meci la Vicov Bucovina. Pentru deblocarea şoselei europene a fost adusă o macara de gabarit mare. Traficul pe drumul european a fost blocat mai mult de trei ore.

buzau

Mai mulţi martori spun că şoferul autocamionului ar fi leşinat pe loc în momentul în care a coborât de la volan şi a realizat dezastrul produs de el.

buzau

Potrivit poliţiştilor, microbuzul implicat în accident transporta echipa de handbal masculin CSU Târgovişte, care a avut duminică meci în deplasare, iar cele trei victime decedate sunt, cel mai probabil, sportivi ai clubului dâmboviţean.

VIDEO stiridebuzau.ro

--------

Echipaje de poliţie rutieră şi de la ambulanţă au sosit imediat la faţa locului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a activat ”Planul Rosu”, care presupune intervenţia a importante efective de la mai multe instituţii.

La faţa locului au fost concentrate trei autospeciale pentru descarcerare, şase ambulanţe şi trei autospeciale pentru transport victime multiple, două fiind aduse de la ISU Bucuresti - Ilfov, o autospecială de stingere incendii şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. 

Răniţii care au fost descarceraţi au fost transportaţi la spitalele din Râmnicu Sărat şi Buzău.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri