Medici, poliţişti şi directori de bancă din Malta, prinşi braconând în Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BUZAU

Cinci cetăţeni străini, între care medici şi poliţişti, s-au ales cu dosar penal după ce au vânat păsări ilegal, în apropierea oraşului Râmnicu Sărat. În maşina acestora, poliţiştii buzoieni au depistat 15 păsări din specia „gârliţă mare”.

În ziua de 23 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase de la IPJ Buzău au organizat mai multe acţiuni pe raza fondurilor cinegetice din zona Râmnicu Sărat, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare.

Pe unul dintre fondurile de vânătoare verificate au fost depistaţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 64 de ani, toţi cetăţeni străini, participanţi la o partidă de vânătoare. 

În urma controlului efectuat, în autoutilitara folosită de persoanele depistate au fost descoperite 15 exemplare de vânat din specia „gârliţă mare”, care ar fi fost împuşcate fără respectarea condiţiilor legale.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 850 de euro. Păsările împuşcate, aflate în autoutilitara cu care se deplasau cei cinci, au fost confiscate.

VIDEO

BUZAU

Cei cinci cetăţeni, patru maltezi şi un italian, s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

În grupul vânătorilor veniţi din Malta să vâneze păsări în Buzău se aflau medici, poliţişti şi un director de bancă. Ei au fost îndrumaţi de italian către zona Râmnicu Sărat. Se pare că aceştia aveau autorizaţie de vânătoare pentru şase exemplare de păsări din specia „gârliţă mare”.   

Poliţiştii buzoieni au ridicat pentru continuarea cercetărilor un număr de cinci arme de vânătoare deţinute în baza contractelor de închiriere şi 2.417 cartuşe de vânătoare cu alice, calibrul 12 milimetri.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite