Medici din Maternitatea Buzău, acuzaţi că au fost neglijenţi cu o pacientă de 18 ani. Tinerei i-a murit copilul în pântece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Este anchetă la Maternitatea Buzău, după ce părinţii unei tinere de 18 ani acuză de neglijenţă cadrele medicale, neglijenţă care, în opinia lor, a dus la moartea fătului. Tânăra era la prima naştere şi a fost internată în Maternitatea Buzău în urmă cu două zile.

Joi dimineaţă, însă, medicii au constatat că fătului nu-i bate inima, aşa că au procedat la o operaţie de cezariană. 

Din păcate, a fost prea târziu. Familia este hotărâtă acum să depună plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Andreea M. a ajuns în urmă cu două zile la Maternitatea din Buzău întrucât a avut semne că va naşte. Mama fetei spune că pe durata sarcinii, gravida a fost monitorizată de un ginecolog din maternitate. 

Medicul îi spusese fetei că va naşte pe 7 septembrie. După consultul de la acea dată, a decis că trebuie să mai aştepte puţin, întrucât tânăra nu prezenta semnele caracteristice pentru  naştere. 

buzau

Marţi, fata a început sa aibă simptome specifice travaliului iar familia a chemat salvarea pentru internarea în Maternitate. Aici, tânără a fost preluată de medicul de gardă, altul decât cel care urmărise sarcina.

Ce a urmat de marţi până în această dimineaţa, susţine familia gravidei, a fost o lipsă de interes a personalului medical, atitudine care ar fi dus la decesul fătului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenta Buzău s-a autosesizat în acest caz şi a declanşat o ancheta internă.

Cauza decesului va fi cunoscută abia după efectuarea necropsiei la Serviciul de Medicină Legală. În cadrul anchetei demarate vor fi verificate toate foile de observaţie dar şi modul în care gravida a fost tratată de către personalul medical al maternităţii.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite