La Buzău s-au vaccinat anti-COVID mai puţin de o sută de cadre medicale, în prima zi a campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SJU Buzău
SJU Buzău

Un număr de 93 de persoane din judeţul Buzău s-au vaccinat anti-COVID în prima zi a campaniei. La centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău s-au vaccinat 55 de cadre medicale. S-au înscris pentru pentru campania de imunizare 341 de persoane din spital, dintr-un total de 1.180 de cadre medciale.

Imunizarea cadrelor medicale din spital a început cu personalul de la secţia Boli Infecţioase şi va continua, zilele acestea, cu cei din secţia Pneumologie, A.T.I., U.P.U. şi Dializă, după care vor urma şi celelalte secţii.

„Centrul de vaccinare din cadrul spitalului va funcţiona şase zile pe săptămână, în intervalul orar 8.00-20.00, ceea ce permite imunizarea a 50 de persoane, zilnic. Ştim cu toţii că vaccinul necesită condiţii speciale de păstrare, de aceea vom solicita doze strict cât avem nevoie, în funcţie de numărul persoanelor care se vor mai programa în perioada următoare”, a declarat Claudiu Damian, managerul spitalului judeţean.

Prima persoană care a fost vaccinată este dr. Bogdan Micu, şeful secţiei de Boli Infecţioase. A doua persoană care a fost pe lista pentru vaccinare este dr. Iulian Coliof, şeful secţiei Nefrologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi cel care a fost infectat primul cu SARS-CoV-2 din rândul cadrelor medicale ale spitalului. 

buzau

De asemenea, şeful secţiei U.P.U.-S.M.U.R.D., dr. Zoican Adrian, a fost vaccinat anti-COVID. Până la acest moment, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău s-au vaccinat 55 de cadre medicale.

În paralel, au început vaccinările şi în celelalte patru centre din judeţ, din Spitalele Smeeni, Râmnicu Sărat, Săpoca şi Nehoiu. 

La Spitalul de Boli Cronice din Smeeni, prima persoană care s-a vaccinat a fost medicul de la secţia Interne, dr. Elena Răducă. Medicul specialist în medicină internă a trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Aici au ajuns 200 de doze cu vaccin anti-COVID care vor ajunge şi pentru vaccinarea medicilor de familie din zonă.

În cazul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde pe lista pentru vaccinare s-au înscris 174 de cadre medicale, campania de vaccinare a debutat la secţia exterioară Ojasca.

La Spitalul Orăşenesc Nehoiu, cea mai curajoasă s-a dovedit o asustentă medicală din cadrul Biroului de management al calităţii. Managerul spitalului, medicul Sergiu Remisovschi, a precizat că el se va imuniza în etapa a doua, pentru a-i lăsa pe cei mai vulnerabili să beneficieze de protecţie.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite