La Buzău, facturile pentru încălzirea locuinţei au crescut o dată cu temperaturile exterioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
debransari

Temperaturile peste media normală din decembrie 2013 nu se simt deloc în facturile pentru încălzirea locuinţei, ba chiar sunt mai mari decât cele din decembrie 2012. Asta au constatat buzoienii care au început deja să primească în cutiile poştale plicurile cu facturile Regiei Autonome Municipale. Există şi o explicaţie: din cauza liberelor de sfârşit de an, facturarea s-a făcut pentru 32 de zile, fiind incluse şi două zile din ianuarie.

Potrivit conducerii RAM Buzău, facturile pe decembrie 2013 sunt mai mari cu 4,4 procente, decât cele din ultima lună a lui 2012. 

”Fac precizarea că temperatura exterioară a fost mai mare în 2013, media fiind de 1,92 grade Celsius, faţă de minus 0,27, în 2012. În schimb, această creştere de 4,4 la sută se datorează faptului că distanţa între citiri a fost diferită, de 30 de zile în 2012 şi de 32 de zile, în 2013. Am fost nevoiţi să citim  aşa, ţinând cont de cum u picat sărbătorile”, a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău. 

Potrivit calculelor, facturile pe decembrie 2013 sunt mai mari cu sume cuprinse între doi lei şi 15 lei, în funcţie de suprafaţa apartamentelor. ”Valoarea facturilor pentru apartamente care nu au repartitoare de costuri se ridică la 150 de lei pentru garsoniere, 250 de lei pentru apartament cu două camere, 300 de lei, pentru trei camere şi 400 de lei, la patru camere”, a precizat Constantin Tacea.

Conducerea RAM spune că buzoienii nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece preţul gigacaloriei pentru populaţie va rămâne şi în acest an nemodificat,185 de lei per gigacalorie şi că începând cu luna ianuarie, citirea se va face în limita a 30 de zile, astfel că facturile vor reveni la normal.

Citeşte şi:

VIDEO Natura a luat-o razna! Un migdal din Buzău a înflorit în mijlocul iernii

Iarna neobişnuit de caldă pune în pericol culturile agricole însămânţate în toamnă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite