IPJ Buzău, la ora bilanţului. A crescut numărul de furturi, spargeri şi infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău                                                       FOTO: Iulian Bunilă
Comisarul şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău                                                       FOTO: Iulian Bunilă

În 2012, pe fondul crizei economice, a crescut numărul de furturi, spargeri sau infracţiuni economice pe raza judeţului Buzău. Cu toate acestea, Buzăul se află sub media pe ţară în ceea ce priveşte criminalitatea.


Potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, prezentat astăzi de comisarul şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ, reiese că în anul 2012, numărul furturilor, spargerilor, infracţiunilor economice şi cele judiciare a cunoscut o creştere faţă de anul 2011.

Numărul infracţiunilor de medie violenţă a crescut cu 15 la sută, pe fondul creşterii numărului faptelor de lovire, ameninţări sau distrugeri. De asemenea, numărul infracţiunilor contra patrimoniului a fost creştere cu 13 procente în 2012, faţă de 2011.

Cu toate acestea, potrivit şefului IPJ, Laurenţiu Pantazi, judeţul Buzău se află sub media naţională a criminalităţii, în 2012 nefiind înregistrate jafuri de amploare ori acte de violenţă grave, sau reglări de conturi cu arme de foc.

Anul trecut, pe fondul creşterii taxelor şi impozitelor, poliţiştii buzoieni au întocmit nu mai puţin de 66 de dosare penale pentru fapte de evaziune fiscală şi delapidare. Un alt fenomen care a luat amploare în ultimii ani este contrabanda de ţigări şi alcool.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite