Interes scăzut pentru angajarea în Spitalul Judeţean Buzău, pe posturile vacante de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nu se arată deloc interesaţi să profeseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unitate unde există un deficit major de medici. Luna trecută, unitatea sanitară a scos la concurs 20 de posturi pentru cadre medicale, însă până la finalizarea termenului de înscriere, doar patru candidaţi şi-au depus dosare.

De câţiva ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează la cota de avarie în ceea ce priveşte numărul de doctori. De-a lungul timpului, conducerea celei mai mari unităţi sanitare a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă puţini au fost cei interesaţi. 

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi acum, când, în decembrie, au fost scoase la concurs 20 de posturi de medic, în aproape toate secţiile unităţii, însă doar patru candidaţi şi-au depus dosarele până la finalizarea perioadei de înscriere la concurs.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. La Spitalul Judeţean, deficit major de medici se confruntă Unitatea Primiri Urgenţe, Secţia Boli Infecţioase dar şi cea de Oncologie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite