Incendii de vegetaţie uscată, în judeţul Buzău. Vântul înteţeşte flăcările | VIDEO

0
0
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Mai multe incendii de vegetaţie uscată au izbucnit, vineri seară, pe raza judeţului Buzău. Riscul extinderii focului este mare, din cauza rafalelor puternice de vânt. Pompierii intervin cu echipaje din Padina, Buzău şi Râmnicu Sărat.

Unul dintre incendii se manifestă pe raza localităţii Luciu şi a fost anunţat la ora 19:51. Arde stuf şi vegetaţie uscată, în jurul unui lac, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare. 

La misiunea de stingere a incendiului participă echipaje de la Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apa şi spumă, forţele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău. 

La locul intervenţiei se deplasează Şi SVSU Pogoanele cu o autospecială. Sunt mai multe focare şi se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare. La faţa locului se află şi primarul comunei Padina. 

De asemenea, se intervine la un alt incendiu de vegetaţie uscată, pe raza localităţii Heliade Rădulescu, pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Intervine Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Niciunul dintre incendii nu pune în pericol locuinţele din zonele unde se manifestă. Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifestă pe raza judeţului, anunţat vineri prin cod galben de către ANM.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite