Imprimanta braille cumpărată în cadrul campaniei Maratonul Luminii a ajuns la Liceul pentru Deficienţi de Vedere Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost bucurie mare, marţi dimineaţă, printre elevii Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Buzău.  Motivul l-a constituit primirea imprimantei de tip braille, pe care copiii au dobândit-o în urma campaniei umanitare Maratonul Luminii.

Fabricată în Suedia, imprimanta de ultimă generaţie poate printa până la 400 de pagini A4 pe oră, faţă-verso, pe orizontală şi pe verticală, permiţând tipărirea în scrierea braille a manualelor şi a altor materiale didactice auxiliare, fişe de lucru şi subiecte de examen pentru toate disciplinele de învăţământ, inclusiv pentru matematică, asigurând astfel egalitatea de şanse a elevilor nevăzători atât ai generaţiei actuale, cât şi ai celor viitoare.

Demarată la jumătatea lunii februarie şi încheiată pe 4 martie, printr-un eveniment unic în România, campania Maratonul Luminii s-a dovedit a fi un real succes, reuşind, într-un timp record, de numai trei săptămâni, să strângă suma de 21.000 lei necesară achiziţionării imprimantei.

image

Succesul primei campanii a Centrului European pentru Integrare Socio-Economică la Buzău a determinat reprezentanţii acesteia să transforme campania Maratonul Luminii într-un eveniment anual, cu tradiţie, pe care organizaţia îl va realiza în parteneriat cu maratonistul Daniel Nica, iniţiatorul proiectului din acest an.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite