Imagini de pe şantierul „Iazul Morilor”, segment de stradă ce va fi amenajat asemenea unei faleze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Buzău
Sursa Primăria Buzău

Lucrările de modernizare a străzii Frăsinet din municipiul Buzău sunt în toi, chiar dacă afară, la soare, sunt temperaturi ce depăşesc 40 de grade Celsius. Reabilitarea acestui tronson de drum face parte dintr-un proiect mai amplu, „Iazul Morilor”, iniţiat de Primăria Buzău.

Primarul Constantin Toma a vizitat, miercuri, şantierul „Iazul Morilor”, pentru a constata la faţa locului care este stadiul lucrărilor.

După finalizarea lucrărilor, spune edilul-şef, tronsonul de stradă dintre centrele comerciale şi Biserica Sf. Ştefan va fi cea mai frumoasă zonă din oraş, beneficiind de amenajări asemenea unei faleze. 

Pe această stradă se vor amenaja şi o mini-parcare pentru vizitatori, terase, un părculeţ cu alei, dar şi două lacuri. Chiar în aceste zile, acolo se construieşte chiar şi o moară de apă.

Iazul Morilor curge, din zona mall-urilor, prin tuburi pe sub strada Frăsinet, şi continuă pe sub blocurile din cartierele Broşteni şi Dorobanţi, apoi iese din nou la suprafaţă spre balta de pescuit a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor. 

”Vom căuta, în viitor, să scoatem la suprafaţă în cât mai multe locuri din oraş Iazul Morilor. Înfiinţarea parcului va însemna şi recuperarea unei părţi uitate din istoria oraşului: Buzăul s-a dezvoltat practic pe Iazul Morilor”, a declarat Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma spune că municipalitatea pregăteşte în zonă, un alt proiect care prevede noi amenajări, între care şi o parcare subterană.

Reprezentanţii municipalităţii spun că resistematizarea străzii Frăsinet va fi gata în a doua jumătate a lunii septembrie. Aproximativ un milion de euro este valoarea totală a lucrărilor, bani obţinuţi printr-un credit bancar.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite