Guvernul Flandrei de Est continuă să modernizeze spitalele buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul a fost astăzi din nou vizitat de către o delegaţie belgiană din regiunea Flandra de Est pentru a semna un nou protocol de parteneriat în guvernul acestei regiuni şi Consiliul Judeţean Buzău.

Potrivit protocolului semnat astăzi în prezenţa vicepreşedintelui CJ, Victor Mocanu şi al lui Eddy Couckuit, deputat în Parlamentul Flandrei de Est, se are în vedre finanţarea Spitalului Judeţean Buzău, prin achiziţionarea unui aparat de radiologie pentru secţia de ortopedie a unităţii spitaliceşti.

O altă investiţie belgiană se va îndrepta şi către spitalul din Râmnicu Sărat, unde se va cumpăra un ecograf performant. Suma alocată judeţului este de aproximativ 50.000 de euro.

„Chiar dacă suma nu este semnificativă, ea este binevenită pentru sistemul sanitar buzoian în această criză. Cred că mai acoperă anumite lipsuri pe care le avem în dotarea spitalelor din judeţ. Le mulţumim că fac acest efort pentru a ne sprijini în modernizarea asistenţei medicale în judeţul Buzău", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.


O altă instituţie înfiinţată şi totodată finanţată de guvernul Flandrei de Est este Crucea Alb-Galbenă, un serviciu de îngrijire medicală la domiciliu, care oferă servicii medicale pentru 300 de beneficiari în fiecare lună. De asemenea, Guvernul Flandrei de Est a sprijinit şi a promis că va sprijini în continuare Fundaţia umanitară „Sfântul Sava" din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite