Funcţionara din Primăria Buzău care s-a sinucis, acuzată de furt post-mortem. Primarul susţine că femeia a fost folosită de către infamii săi adversari politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilica Mihail s-a aruncat de la balconul apartamentului în care locuia
Vasilica Mihail s-a aruncat de la balconul apartamentului în care locuia

Primarul din Buzău susţine că o funcţionară a municipalităţii care a murit în luna septembrie, în împrejurări încă neclare, ar fi fost folosită de un grup de adversari să culeagă anumite documente incriminatorii.

Moartea Vasilicăi Mihail, pe 7 septembrie 2016, după ce s-a aruncat de la balcon, a ridicat semne de întrebare încă din ziua tragediei. Mulţi au acuzat atunci că presiunea psihică la care era supusă de actualul primar al Buzăului, Constantin Toma, ar fi fost cauza suicidului, fapt negat vehement de edil. Toma declara că nu au existat tensiuni între el şi Vasilica Mihail, şefa Serviciului Control şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice în cadrul Direcţiei Economice a Primăriei.

Noi declaraţii ale edilului, făcute într-o conferinţă de presă, amplifică suspiciunile cu privire la contextul morţii femeii. Aflăm acum de la primar că funcţionara a sustras documente din instituţie, la comanda unui grup de adversari, din care fac parte fostul primar Constantin Boşcodeală, directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, şi deputatul PMP, Adrian Mocanu, pentru a fi folosite împotriva primarului. Pentru faptele ei, Vasilica Mihail chiar ar fi fost avertizată că urmează să fie denunţată poliţiei.

constantin toma

"Pe data de 6 septembrie, doamna Mihail Vasilica, la ora 10.00, s-a dus la Arhivă şi a spus că, din ordinul meu, trebuie să ridice dosarele mele fiscale, patru dosare. Fiecare cetăţean are aici un dosar sau mai multe cu toată evoluţia. Sunt informaţii secrete, sunt date personale, despre fiecare om din acest oraş şi ele trebuie să stea acolo şi niciun funcţionar din Primărie nu are voie să le facă publice”, a declarat Constantin Toma (foto dreapta). 

Recent, primarul Buzăului a depus, printr-un avocat, o plângere la poliţie în care descrie suspiciunile conform cărora un grup de adversari au constituit o reţea care a reuşit procurarea documentelor fiscale personale ale actualului edil-şef din Palatul Comunal, acte în baza cărora acesta a fost acuzat de către deputatul PMP Adrian Mocanu, de fals în declaraţiile de avere şi interese, probe în baza cărora parlamentarul a depus şi o reclamaţie la Agenţia Naţională de Integritate.

image

”Unii susţin că ar fi sinucidere. A fost îngropată pe 9 septembrie. Pe 10 septembrie, domnul Ionel Tescaru, printr-un anunţ de presă, a spus că a făcut deja o plângere penală la DNA, împotriva primarului Constantin Toma, pentru fel de fel de abuzuri, fel de fel de furăciuni. Pe data de 10, luni, domnul Adrian Mocanu, iese în conferinţă de presă şi spune că are toate informaţiile, deţine dosarele lui Constantin Toma şi a făcut plângere la Agenţia Naţională de Integritate”, a declarat primarul Buzăului. Acesta a mai spus că deţine informaţii conform cărora ar fi avut inclusiv o firmă de detectivi pe urmele sale.

În replică, deputatul Adrian Mocanu (foto stânga) a declarat că edilul minte când spune că Vasilica Mihail a fost folosită de adversarii politici să culeagă probe împotriva primarului. ”Este o minciună sfruntată, având în vedere că fiecare cetăţean poate constata cu propriile mijloace adevărul din spatele spuselor noastre, parcurgând materialele publicate pe portalul instanţelor de judecată, dar chiar şi pe site-ul Grup Romet, acolo unde,la secţiunea Download, există documente care cuprind datoriile unui primar care, în mod evident a încălcat legea, alegând să ascundă buzoienilor faptul că este dator vândut”, a transmis Mocanu, printr-un comunicat de presă.

Vasilica Mihail (50 de ani) lucra în Primăria Buzău din anul 1999. Atunci când a căzut de la etaj, funcţionara era în prima zi de concediu de odihnă. Înainte de a intra în libere, femeia i-a ţinut locul directorului Direcţiei Economice, aflat la rândul său în concediu. Anchetatorii vor stabili dacă moartea femeii a survenit în urma unui accident sau şi-a pus capăt zilelor.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite