Fermierii buzoieni sfidează vremurile şi organizează ziua recoltei. Ministrul Daea, aşteptat la „Toamna Buzoiană” VIDEO

0
0
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

Pagubele înregistrate din cauza secetei nu îi descurajează pe fermierii buzoieni care tocmai şi-au anunţat participarea la o nouă ediţie a Festivalului „Toamna Buzoiană”. Roadele muncii acestora vor putea fi cumpărate, luna viitoare, de la standurile pieţei de la Drăgaică.

În luna septembrie, buzoienii sunt invitaţi la o nouă ediţie a „Toamnei buzoiene”, cel mai mare şi mai bogat târg agro-alimentar al anului.

În acest an, sărbătoarea recoltei este organizată de Primăria Buzău, prin Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” şi Societatea „Pieţe, Târguri şi Oboare” Buzău, în parteneriat cu Direcţia Agricolă. 

În perioada 18-25 septembrie, în târgul Drăgaica, producători din tot judeţul, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, vor oferi vizitatorilor cele mai bune produse, la preţuri mai bune decât în pieţele oraşului.

Grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară adevărată şi cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, vor întregi atmosfera de sărbătoare şi vor oferi buzoienilor şi un prilej de distracţie, pe lângă sacoşele pline cu roadele toamnei.

buzau

Sursa I. Bunilă

Aşa cum s-a întâmplat în aproape fiecare an, şi la această ediţie este aşteptat să facă turul standurilor cu produse agro-zootehnice ministrul Patre Daea. Anul trecut, deşi nu era demnitar, Daea a fost printre primii oaspeţi ai târgului de toamnă. 

Ministrul şi-a cumpărat gemuri, băuturi naturale, fructe dar şi diverse sortimente de miere de albine. 

A insistat să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales. 

Petre Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele care i-au făcut cu ochiul de pe tarabe. A avut buget şi pentru câteva licori dar şi produse de carmangerie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite