Familie din Râmnicu Sărat, băgată în spital de nişte interlopi. Oamenii se tem să se mai întoarcă acasă după ce bătăuşii au fost lăsaţi liberi de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Râmnicu Sărat trăieste în teroare, după ce zilele trecute a fost atacată cu cuţite de un grup de bărbaţi, aceştia fiind eliberaţi de procurori după 24 de ore de la reţinere. Au fost agresaţi în timp ce stăteau la poartă, trei victime ajungând cu plăgi înjunghiate la spital. Acum ei cer protecţia Poliţiei, pentru că nu vor să mai aibă de-a face cu cei care au fost la un pas să îi omoare.

Un scandal de proporţii a izbucnit, joi seara, pe strada Alexandru Odobescu, din cartierul Costieni, Râmnicu Sărat. Totul a început în momentul în care un autoturism Audi a oprit brusc în dreptul casei familiei Spiridon, aceştia aflându-se la poartă, după care mai mulţi indivizi au coborât şi au început să ameninţe, apoi să lovească cu cuţitele în toate părţile.

”Fără să le facă nimeni ceva, au oprit la câţiva centimetri de noi, au coborât trei din maşină şi au intrat după noi în curte. Strigau că ne omoară şi au început să dea cu cuţitele. Nu conta că erau şi copii pe acolo. Pe tata l-au tăiat la picior, de două ori în spate şi l-a rănit la gât. Pe fratele meu l-au înţepat în ficat, după ce a sărit să-l apere pe tata. L-a mai tăiat pe unchiul meu, care a venit şi el să ne apere”, povesteşte Ginel, martor al scandalului.

image

După ce agresorii au fugit, victimele au fost transportate de rude la spitalul din Râmnicu Sărat, între timp ajungând şi echipajele de poliţie la locul evenimentului. Aceştia au mers la adresele agresorilor, indicate de victime, familiile implicate în scandal cunoscându-se de mai multă vreme, şi i-au ridicat pe suspecţi cu cătuşele la mâini. 

Poliţiştii i-au reţinut 24 de ore pe scandalagii şi le-au întocmit dosar penal. Potrivit IPJ Buzău, evenimentul a fost semnalat prin 112 la ora 22.00.

Scandalul, spun anchetatorii, ar fi pornit în momentul în care o femeie a oprit maşina Audi care făcea curse pe stradă, pentru a le reproşa celor din interior că ridică tot praful de pe şosea şi îi deranjează pe cei ieşiţi la poartă. 

Imediat, doi indivizi au coborât din autoturism cu gândul să-i dea o corecţie femeii, însă rudele ei au sărit să o apere. În ajutorul agresorilor a mai apărut un bărbat, care observase scena de la distanţă, toţi trei fiind reţinuţi ulterior de poliţie.

Bătăuşii, tată şi fiu, respectiv o rudă de-a acestora, cunoscuţi în cartier ca având activităţi dubioase prin Franţa, s-au ales cu dosar penal însă procurorul care a preluat cazul a considerat că pot fi cercetaţi sub control judiciar, fiind eliberaţi după 24 de ore petrecute în arestul poliţiei. 

Atât răniţii din altercaţie, cât şi ceilalţi din familie, spun că, după ce i-au văzut pe agresori acasă, se tem pentru viaţa lor şi mai ales a copiilor. ”Sâmbătă erau pe stradă, ca şi cum nimic nu au făcut. Avem copii, neveste, şi ne e frică să nu se răzbune”, ne-a declarat Ginel, membru al familiei agresate.

Potrivit anchetatorilor, agresorii riscă să ajungă după gratii pentru fapta lor, perioada de spitalizare a victimelor fiind un criteriu important de stabilire a încadrării.    

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite