Drumul spre Vulcanii Noroioşi, modernizat cu o investiţie de 100 de milioane de lei

0
0
Foto adevarul.ro
Foto adevarul.ro

Consiliul Judeţean Buzău a obţinut finanţarea pentru modernizarea unui drum judeţean important pentru dezvoltarea turismului din judeţul Buzău. Este vorba despre şoseaua care asigură accesul spre Vulcanii Noroioşi.

Proiectul are o valoare estimată de 96.000.000 lei şi presupune refacerea carosabilului pe o lungime de 14,6 km.

Investiţia va ridica infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât şi pentru turiştii care vizitează anual Vulcanii noroioşi Compania Naţională de Investiţii a aprobat lista-sinteză, unde a fost inclus şi proiectul ”Modernizare drumuri judeţene pentru acces Vulcanii Noroioşi DJ 102F Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioşi, judeţul Buzău”, depus spre finanţare de Consiliul Judeţean Buzău. 

Astfel, judeţul Buzău va avea o infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât şi pentru turiştii care vizitează anual Vulcanii Noroioşi, aproximativ 80.000 persoane pe an. 

Consiliul Judeţean Buzău va demara licitaţia de proiectare şi execuţie pentru ca acest obiectiv să fie realizat într-un timp cât mai scurt.

Buzăul are multe de oferit turiştilor, de la privelişti care îţi încântă privirea, la obiective şi oameni care îţi încântă sufletul. Consiliul Judeţean Buzău a demarat un proiect de revitalizare a turismului buzoian, iar un prim pas este finalizarea procesului de modernizare a drumurilor de acces către zonele şi obiectivele care aşteaptă cu braţele deschise turişti.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite