Doi brazi uriaşi, aduşi din Harghita, vor străluci în Buzău începând cu ziua de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

A devenit o obişnuinţă, de câţiva ani, ca brazii semeţi care înfrumuseţează Buzăul de sărbători să fie primiţi în dar de la primăria comunei Lupeni, judeţul Harghita. Cei doi arbori dăruiţi anul acesta buzoienilor au fost montaţi deja în centrul oraşului şi în Parcul Crâng, unde va avea loc orăşelul copiilor, iar împodobirea lor va fi realizată până pe 1 decembrie.

Brazii au ajuns vineri, în condiţii bune, la Buzău, fără nicio creangă ruptă. Au fost aduşi cu un camion al unei firme private, cheltuielile de transport de aproximativ 17.000 de lei fiind suportate de autorităţile buzoiene.

Pomul de Crăciun din Piaţa Daciei va fi împodobit şi va lumina centrul oraşului încă din seara zilei de 1 decembrie. Un alt brad va străjui Orăşelul Copiilor, care se va deschide, anul acesta, pe 19 decembrie, în zona Obeliscului in Parcu Crâng.

După ce-şi vor fi îndeplinit rolul, arborii vor donati familiilor nevoiaşe, ca material lemnos. Pomii de Crăciun vor fi dezasamblaţi după sărbătorile de iarnă, la începutul lunii ianuarie.

Autorităţile Buzăului promit că de Ziua Naţională a României, oraşul va căpăta straie de sărbătoare. Luminiţele de Crăciun vor fi pornite mai devreme decât de obicei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite