De la 1 mai, folosim cardul de sănătate, pentru a obţine servicii medicale. Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este pregătit pentru schimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
card sanatate foto adevarul

Cel mai mare spital din Buzău este pregătit să ofere servicii medicale, de la 1 mai, pe baza cardului de sănătate. Asta, deoarece unitatea medicală a cumpărat din timp un număr suficient de cititoare.

”Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a achiziţionat încă din luna ianuarie un număr de 42 de cititoare de carduri, valoarea unui cititor fiind de 200 lei. Pentru că suma totală a achiziţiei, de 8 400 lei, a fost mică, nu a fost nevoie de organizarea unei licitaţii şi s-a făcut în urma testării de piaţă”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. 

De luna viitoare, orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.

Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare la 1 aprilie, în asistenţa medicală primară şi în asistenţa medicală ambulatorie utilizarea cardului naţional de sănătate se face la momentul acordării serviciilor medicale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite