Comuna din România cu faleză, loc de promenadă şi grătare pe malul râului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Ionel Dobriţa
Sursa Ionel Dobriţa

O comună din judeţul Buzău şi-a amenajat propria faleză pe malul râului, cu loc de promenadă şi spaţiu verde pentru grătare. Autorităţile îl consideră ca fiind primul obiectiv de interes pentru turiştii care ajung în Geoparcul Internaţional UNESCO „Ţinutul Buzăului”.

Berca, satul central al comunei cu acelaşi nume, are peste 3.000 de locuitori. Aici sunt blocuri cu patru etaje, racordate la toate utilităţile, parcuri de agrement, un centru civic, parcări auto, exact ca-n orice localitate urbană. 

Infrastructura a ajuns să semene cu cea a unui orăşel, după ce cartierele au fost primenite în ultimii ani. 

GALERIE FOTO

Toate străzile au asfalt nou iar între blocuri au fost amenajate parcuri de agrement şi locuri de joacă pentru copii. În plină modernizare, localitatea aflată în apropierea Vulcanilor Noroioşi a atras noi rezidenţi. 

Potrivit autorităţilor locale, distanţa mică faţă de municipiul Buzău, aproximativ 20 de kilometri, şi îmbunătăţirea adusă amenajării stradale, au determinat numeroase familii tinere să decidă a se muta în satul cu aspect de oraş, ridicând preţul locuinţelor la peste 30.000 de euro.

Transformarea localităţii este în toi iar cea mai nouă apariţie în infrastructura edilitară a fost primită de localnici cu o petrecere în aer liber. 

Peste o mie de persoane, copii şi adulţi deopotrivă, din Berca şi localităţile învecinate, s-au distrat în weekend la inaugurarea falezei care a fost amenajată pe malul râului Buzău.

Atmosfera de aici nu a diferit cu nimic de veselia generată de spectacolele stradale din centrele marilor oraşe. Nu au lipsit scenetele pentru copii, clovnii, statuile vivante, atelierele de facepainting, terasele cu mâncăruri şi băuturi locale. 

Zona de promenadă are o lungime de 560 de metri, este prevăzută cu pistă de biciclete, locuri pentru desene pe asfalt, stâlpi de iluminat public, băncuţe şi are peste 40 de locuri de parcare la capete.

Tot aici a fost amenajată o zonă de picnic, pe o suprafaţă de circa o mie de metri pătraţi, dotată cu foişoare, grătare din cărămidă, apă curentă şi coşuri de gunoi. Potrivit viceprimarului Denis Ionescu, amenajarea falezei şi a zonei de promenadă, unice pe malul râului Buzău, a costat 600.000 lei, bani din bugetul local.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite