Cereri puţine pentru bilete de tratament în staţiuni balneare, de teama infectării cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Scade interesul pensionarilor buzoieni pentru sejururile în staţiunile balenoclimaterice din ţară. Dacă în anii trecuţi, în martie, erau deja înregistrate câteva mii de solicitări, în 2021 se constată o scădere drastică a numărului de cereri din partea pensionarilor buzoieni.

„Anul trecut, până la data de 12 martie, aveam înregistrate 3.434 de cereri. Spre comparaţie, anul acesta, la aceeaşi dată, avem 1213 cereri”, a declarat Ionuţ Constantin, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Buzău spun că, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, bazele de tratament nu mai asigură toată gama de proceduri, acesta fiind un alt factor de descurajare pentru pensionari.

Chiar dacă nu a fost anunţată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare - deoarece nu a fost adoptată încă Legea bugetului asigurărilor sociale de stat - pensionarii din judeţ pot în continuare să depună cereri la Casa de Pensii Buzău. 

Acestea pot fi depuse online, prin poştă, sau direct la ghişeele instituţiei. Un sejur la băi durează 12 zile iar pensionarul beneficiază de gratuitate în procent de 50 la sută.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite