Cele mai frumoase cabane din Buzău, destinaţii pentru turiştii dornici de relaxare în mijlocul naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona de munte a Buzăului este înţesată de cabane şi pensiuni agroturistice care se întrec între ele nu numai prin frumuseţile împrejurimilor sau calitatea bucătăriei, ci şi prin aspectul rustic. „Lacul Mocearu” „Harţagu” şi „Varlaam” sunt câteva dintre cele mai frumoase cabane din judeţul Buzău, foarte apreciate de turişti pentru aspectul rustic al acestora.

Cabana Harţagu, loc deosebit, ideal  pentru relaxare, este situată la 92 kilometri de Buzău şi 53 kilometri de Braşov, pe Valea Buzăului, zonă de o deosebită frumusete, unde apele repezi ale Buzăului îşi găsesc liniştea în lacul Siriu, vegheat din toate părţile de păduri. 

Cabana are 30 locuri de cazareîn nouă camere duble, cu baie proprie, şi trei apartamente. De aici se pot face excursii şi drumeţii, pe trasee turistice către Munţii Vrancei, Podul Calului, Siriu şi Penteleu.

buzau

Cabana Harţagu îi întâmpină pe turişti cu bucate tradiţionale pregătite din produse naturale proaspete. Din meniu nu lipsesc borşul de cocoş cu tăiţei de casă sau păstrăvul rumenit la jar sau la tigaie cu saramură şi mămăliguţă.

Cabanele din lemn de pe malul lacului Mocearu

Cele două vile ale complexului agroturistic Lacul Mocearu au câte şase camere şi sunt construite integral din bârne de lemn. Pensiunea este situată la o altitudine de 900 de metri, pe Valea Slănicului, în zona Lopătari Chiliile, la 65 de kilometri de municipiul Buzău şi 185 de kilometri de Bucureşti.

Cabanele se află pe malul lacului Mocearu, un ochi de apă cu fauna şi flora specifice zonei de câmpie, care are o vechime de aproximativ 150 de ani. Dacă vii dinspre Lopatari, trebuie să ştii că nu există drum amenajat până la acest lac însă, ca reper, este bine de reţinut că traseul parcurge localităţile Luncile şi Plaiul Nucului.

buzau

Se află în mijlocul unei vaste păduri de pe dealurile Buzăului, astfel că un sejur în zona lacului Mocearu este visul oricărui iubitor de natură, dornic de linişte şi aer curat. Turiştii aleg să vină aici pentru a se relaxa departe de agitaţia oraşelor, dar şi pentru că pot pescui în voie. 

Principalul obiectiv de vizitat este Focul Viu, un fenomen natural de pe cursul superior al râului Slănic, generat de gazele care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 50, până la 100 de centimetri înălţime. 

image

Pensiunea „Varlaam”, din satul cu acelaşi nume al comunei Gura Teghii

Cabana din lemn a complexului turistic „Varlaam”, de la poalele Vârfului Penteleu, dispune de 20 de camere dispuse pe trei etaje. La primele două etaje sunt două apartamente, două single, trei camere duble, cinci cu pat matrimonial, toate cu baie proprie şi TV. Cele şase camere de la etajul al treilea sunt mansardat, colorate în albastru şi verde, pentru o atmosferă plină de viaţă.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite