Catacombă descoperită la 3 kilometri de Râmnicu Sărat. În incintă au fost găsite oase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urme ale unei vechi construcţii subterane, cu pereţi din cărămidă, au ieşit la lumină în comuna buzoiană Podgoria, în urma unor săpături pentru turnarea fundaţiei unei case. Este vorba despre un fost beci de casă ori parte a unui tunel foarte vechi. În catacombă au fost găsite şi oseminte.

Descoperirea a fost făcută, miercuri, de proprietara unui teren de la intrare în Podgoria, pe care aceasta s-a apucat să construiască o casă. 

În timp ce săpau la un metru adâncime, pentru fundaţie, muncitorii au dat de un zid din cărămizi.

Aceştia au dislocat câteva bucăţi din zid şi descoperit camera de doi metri înălţime, cu tavan boltit şi o deschidere de 2,5 metri. 

După ce a fost lărgit orificiul, femeia a cutezat să coboare pe o scară în camera al cărei tavan era îngropat la un metru în pământ. 

buzau

Aici au fost descoperite resturile unor cranii care, potrivit poliţiştilor chemaţi să verifice incinta din pământ, ar fi de cal şi ovine.

buzau

Construcţia subterană de la Podgoria pare a fi, spune primarul localităţii, restul unui tunel vechi de câteva sute de ani.

„Incinta are trei ramificaţii de peste trei metri lungime fiecare, ce par a continua spre oraşul Râmnicu Sărat, Mănăstirea de la Podul Bulgraului şi către albia râului Râmnicu Sărat”, spune Marius Chiru, primarul din Podgoria. 

Muzeul din Râmnicu Sărat a fost înştiinţat despre descoperirea făcută la 3 kilometri distanţă de oraşul Râmnicu Sărat, unde au mai fost găsite astfel de catacombe zidite la trei metri în pământ.  

Imagine indisponibilă
BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite