Autorităţile din Buzău, mobilizate să depisteze sursa unui miros urât care a pus stăpânire peste oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Misiune importantă! De mai multe zile autorităţile, judeţene încearcă să descopere sursa unui miros de grajd care a invadat oraşul, spre nemulţumirea locuitorilor acestuia. Subprefectul a convocat în weekend Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi le-a dispus reprezentanţilor DSVSA, ai Gărzii de Mediu, APM, ISU, de Poliţie şi Jandarmeriei să verifice toate societăţile cu potenţial de creştere a animalelor din jurul municipiul Buzău.

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, oraşul Buzău a fost invadat de un miros greu de suportat. 

Duhoarea a gunoi de grajd se simte puternic atunci când adie vântul, iar buzoienii, puternic deranjaţi olfactiv, au atras atenţia autorităţilor.

În week-end, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat, iar o comisie de specialitate a plecat în control pentru a identifca sursa izului. 

Controalele se fac de către specialişti ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, care au luat la verificat, în prima fază, fermele situate în apropierea municipiului Buzău. ”În această perioadă se vor organiza controale şi vom depista sursa acestui disconfort olfactiv”, a declarat Ionuţ Apostu, directorul APM Buzău. 

Unii dintre locuitorii oraşului au bănuit că mirosul urât ar proveni de la staţia de epurare a municipiului, însă verificările au arătat contrariul. Echipele de control au dispus însă o igienzare a reţelei de canalizare care străbate oraşul. 

”Am cerut verificarea reţelei de canalizare şi de asemenea în această dimineaţă am dispus igienizarea acestei reţele. Există suspiciunea că sursa nu este din interiorul oraşului”, a declarat Sorin Gheorghe, subprefect.

În cursul zilei de luni, mirosul apăsător persista în anumite zone din oraş iar marţi acesta era estompat în urma precipitaţiilor. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite