Atacurile urşilor în satele de munte din Buzău au continuat şi după ce animalul bănuit că intra în curţile oamenilor a fost împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reportaj ursi NYT foto printscreen new york times

Dezamăgire printre localnicii din Colţi, judeţul Buzău, care sperau că ursul care a dat iama în gospodăriile lor a fost omorât, joi, de vânători. Un alt animal a distrus mai multe anexe şi a ucis miei şi oi. Atacul s-a produs tot în comuna Colţi, la câteva ore după ce ursul bănuit că teroriza localnicii din zonă a fost împuşcat, cu aviz de la Ministerul Mediului.

Primarul localităţii buzoiene Colţi, Pavel Petrişor Rădulescu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că un nou atac s-a înregistrat noaptea trecută. Din imaginilşe postate de el se pot observa anexe distruse şi mai multe animale ucise, fiind vorba despre oi şi miei.

”Alt atac, alt urs. Problema e mult mai gravă. Mai e un urs abonat la carnea din gospodăriile cetăţenilor. A fost azi noapte. Invit ONG-urile, protecţia animalelor să-l ia şi să-l ducă unde vor dânşii...”, a scris primarul comunei Colţi.

Atacul vine la mai puţin de 24 de ore după ce un alt urs, suspectat că a comis zeci de atacuri asupra animalelor domestice încă din 2015, a fost împuşcat, după obţinerea unui aviz de la Ministerul Mediului. 

Localnicii comunelor din zona de munte a judeţului Buzău au fost terorizaţi de un urs care a intrat în gospodării şi a ucis zeci de animale. Numai în ultima lună, ursul a făcut ravagii în gospodăriile mai multor săteni din comunele Colţi şi Pănătău. Fiara a atacat şi ucis zeci de animale domestice.

Joi dimineaţă, după săptămâni de căutări, ursul a fost depistat de vânători în zona Pătârlagele, iar unul dintre aceştia a reuşit să îl împuşte. Primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu, a fost cel care a  anunţat că ursul a fost ucis. 

Alesul local s-a filmat în timp ce se bucură de capturarea animalului şi a distribuit înregistrarea video chiar pe pagina sa de socializare, reacţia fiind una intens criticată.  „Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut”, a spus primarul

Imaginile cu sătenii şi vânătorii batjocorind cadavrul ursului, în semn de răzbunare pentru pagubele produse, sunt revoltătoare, iar reacţia edilului a fost criticată inclusiv de ministrul Mediului. Acesta a explicat că gestul său a fost asemănător celui de după tăierea porcului.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite