Ajutoarele de la Uniunea Europeană, distribuite pe bază de cupoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ajutoare alimentare

În acest an, ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite după turul doi al alegerilor. Ca noutate, alimentele acordate de Uniunea Europeană se vor distribui persoanelor cu venituri reduse pe baza unor cupoane pe care beneficiarii le vor primi acasă. Tichetele, fără valoare financiară, vor fi inscripţionate cu numele persoanei, CNP, componenţa coşului alimentar şi data de valabilitate.

Alimentele vor putea fi ridicate după data de 16 noiembrie de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate. De anul acesta, în lista persoanelor care vor primi ajutoare alimentare au fost introduşi şi cei care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, ceea ce a ridicat numărul de beneficiari la 3,3 milioane de români. 

La nivel naţional, până acum, au fost distribuite prin poştă peste 2,6 milioane de tichete uninominale pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate.

Operaţiunea va fi monitorizată de Instituţiile Prefectului din fiecare judeţ şi nu de Consiliile Judeţene, cum s-a procedat până acum.

Faţă de anii trecuţi, coşul cu alimente de la Uniunea Eeuropeană s-a diversificat. Pe lângă zahăr, ulei, făină şi mălai, în pachet vor mai fi găsite şi conserve cu carne de vită, de porc şi cu pate de ficat. Valoarea fiecărui pachet va fi de aproximativ 128 de lei, iar ajutoarele sunt finanţate din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite