Acrobaţie aeriană şi salturi demonstrative în memoria primului general paraşutist al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoimii României
Şoimii României

Aeroclubul României şi Fundaţia Grigore Baştan vor organiza vineri la Buzău, un concurs de paraşutism şi un spectacol de acrobaţie aeriană pentru a celebra 25 de ani de la primul eveniment organizat în cinstea primului general paraşutist al României.

Inventator al paraşutelor BG7M şi BG3M,  regretatul general Grigore Baştan deţine un record naţional pentru paraşutare de la 10 mii de metri altitudine cu cădere liberă de 7 mii de metri, performanţă neegalată care a fost  stabilită la data de 20 august 1970.“Fundaţia Baştan şi-a dorit în ultimii ani să devină un real liant între paraşutiştii militari şi cei sportivi, în jurul ei gravitând toţi cei pasionaţi de acest sport deosebit de spectaculos. Îmi doresc ca prin astfel de evenimente să ducem mai departe imaginea emblematică a paraşutismului românesc” a declarat Valentina Baştan preşedintele Fundaţiei general Grigore Bastan şi fiică a celebrului general.

Concepută iniţial ca un concurs de paraşutism cu probe clasice sportive, competiţia  ce poartă numele generalului, s-a desfãşurat pentru prima dată la 20 august 1986 la Suceava, având ca organizatori Federaţia Aeronautică Română şi Aeroclubul României.

La Buzău evenimentul va începe de la ora 10 pe aerodromul de la marginea municipiului, organizatorii punând la dispoziţie şi mai multe autobuze care vor fi parcate la rondul Episcopiei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite