VIDEO Producătorul celebrului „Lion King”: "Românii au nevoie de un erou"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la premiera europeană a filmului documetar „Hand Held”, regizorul Don Hahn a explicat, pentru „Adevărul de Seară”, de ce a ales să ilustreze drama orfanilor din România. Pelicula arată povestea copiilor abandonaţi văzută prin obiectivul şi conştiinţa fotografului american Michael Carroll.

Muzeul Naţional de Artă al României găzduieşte astăzi, de la ora 17.00, premiera filmului documentar “Hand Held”, produs şi regizat de Don Hahn. Celebru pentru producţiile Disney precum Regele Leu, Mica Sirenă sau Oceans, regizorul nominalizat la Oscar, Don Hahn a filmat timp de aproape doi ani în Boston, Bistriţa şi Bucureşti pentru a reda povestea fotografului Michael Carroll.


Omul care face diferenţa


“Mike (Michael Carroll – n.r.) a surprins timp de 20 de ani, cu un aparat foto, situaţia orfanilor din România, iar imaginile lui urmăresc evoluţia acestor copii, dar şi implicarea oamenilor în salvarea lor. Povestea lui arată că da, un om poate face diferenţa în lumea asta”, a spus, aseară, Don Hahn, după ce a cinat alături de colegi la Locanta Jariştea din Bucureşti. 

El a adăugat că proiectul cinematografic nu este menit să impresioneze Guvernul Român, nici măcar vreo organizaţie care luptă pentru copiii abandonaţi. “Cred că de prea mult timp aşteptăm să ne ajute alţii, precum guvernele sau asociaţiile nonguvernamentale. Nu, trebuie să existe responsabilizare socială, să ne lăsăm impresionaţi de ce se petrece în jurul nostru ca să putem ajuta”, a explicat producătorul de la Hollywood.


Banii din bilete ajung la Fundaţia Inocenţi


Despre ajutorul pe care îl poate da un om, de la un asistent social până la un celebru regizor, este vorba şi în această după-amiază, la premiera de la Muzeul Naţional de Artă al României. Cei care vor veni să-l vizioneze vor deveni automat contribuitori la îmbunătăţirea vieţii orfanilor.

Potrivit Fundaţiei Inocenţi/RCR, în contul căreia vor intra încasările de la “Hand Held”, cei care au donat, de exemplu, 4.000 de euro vor primi 10 bilete la eveniment şi două invitatii la cina specială alături de Don Hahn.

De asemenea, donaţiile de bunuri şi produse sunt binevenite. “Acest film nu este despre orfanii din România, ci despre eroismul personal. Cred că România, ca şi multe alte ţări, are nevoie de un erou”, a conchis Hahn.


VIDEO: HAND HELD WEB TEASER TRAILER

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite