Unde pot vedea bucureştenii eclipsa de soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eclipsa va putea fi văzută şi din Bucureşti FOTO Observatorul Astronomic Cluj
Eclipsa va putea fi văzută şi din Bucureşti FOTO Observatorul Astronomic Cluj

Cei care vor să observe eclipsa de soare care va avea loc vineri, 20 martie, o pot face sub îndrumarea specialiştilor.

Astfel, reprezentanţii Observatorului Astronomic din Bucureşti vor fi prezenţi, de la ora 10.30, la Palatul Voievodal Curtea Veche, aici unde îi vor aştepta pe curioşi cu instrumente profesionale prin care vor putea analiza eclipsa. Preţul unui bilet pentru adulţi costă 5 lei, în timp ce pentru copii biletul costă 2 lei.

Eclipsa poate fi văzută din casă

De asemenea, cei care vor să privească fenomenul din casă, o pot face la adresa http://observer.astro.ro/eclipse, aici unde va fi transmis în timp real. „În data de 20 martie 2015 va avea loc o eclipsă totală de soare, fiind vizibilă din ţara noastră doar ca eclipsă partială. Aceasta va începe în jurul orei 10:45, va avea maximul în jurul orei 11:55 şi se va termina in jurul orei 13:05, având o durată medie in ţara noastră de două ore şi 20 de minute. Momentele eclipsei variază în funcţie de locul de observaţie. Astfel, la Bucureşti, eclipsa va începe la ora 10:48, va avea maximul la ora 11:55 şi se va termina la ora 13:04. Acoperirea maximă a discului solar va fi de 43%“, se arată pe site-ul astro.ro.

Observaţii la Promenada

Şi Asociaţia Astronomică URANIA organizează un eveniment dedicat eclipsei de soare. „Fii cu ochii PE cer” este acţiunea care va avea loc mâine, între orele 10.00 şi 13.00, pe terasa Mall Promenada. Bucureştenii pot vedea eclipsa cu ajutorul telescoapelor, lunetelor performante prevăzute cu filtre solare speciale sau cu ajutorul ochelarilor speciali realizaţi pentru eclipsă. Intrarea este liberă. Şi reprezentanţii Astroclubului Bucureşti vor organiza un eveniment asemănător în faţa centrului comercial Băneasa. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite