Un bebeluș a murit pentru că Spitalul Budimex nu are medic de gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl copilului susține că micuțul a murit în weekend, când nu era medic de gardă la terapie intensivă. În schimb, conducerea spitalului se apără și spune că Ministerul Sănătății nu a aprobat înființarea unei linii de gardă, iar angajările implică proceduri greoaie.

Cu o greutate de un kilogram, Robert se născuse prematur și trecuse prin mai multe complicații, inclusiv un stop cardiac.

„Ne-am gândit că, peste o anumită perioadă, o să ajungă acasă, nu la cimitir. I s-a făcut rău în weekend. Nu a avut cine să acorde copilului îngrijirea de specialitate de care beneficiase timp de o lună de zile. Am stat lângă el în ultimele clipe. Tot ce ceream era un medic de specialitatea neonatologie“, a declarat Dragoș Corcoveanu, tatăl copilului pentru Pro Tv.

Decesul este cercetat de poliție ca "moarte suspectă", chiar dacă tatăl nu acuză manevre greșite, ci lipsa de personal. Și conducerea spitalulului a declanșat propria anchetă.

Reprezentanții unității medicale susțin că cererea către Ministerul Sănătății nu a primit niciun răspuns privind înființarea unei linii de gardă, potrivit sursei citate.

Procedura de angajare este însă greoaie întrucât poate dura și o jumătate de an, până când noul medic începe să lucreze.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite