Turcii şi chinezii se-ntrec în oferte pentru autobuzele electrice din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei companii au depus oferte pentru la licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, dintre care două sunt din Turcia, iar a treia din China.

Lista ofertanţilor a fost publicată vineri în SEAP: 

1.  TEMSA ULASIM ARACLARI SAN TIC AS Ofertant (leader) - ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L. - Terţ

2. Ofertant unic : BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş. ADVERTISING

3. Asocierea COSTA UTILAJE (Leader),Zhengzhou Yutong Bus Co., Ltd

Primăria Capitalei a lansat pe 3 martie 2020 noua licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, după ce anul trecut a anulat-o pe precedenta. Valoarea achiziţiei este estimată la aproape 220 de milioane de lei, iar noile mijloace de transport în comun vor avea o autonomie de minim 230 kilometri. Finanţarea pentru această achiziţie provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020.

În acest scop, au fost semnate 4 contracte. Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

Anterior, licitaţia pentru 100 de autobuze electrice în Bucureşti a fost anulată după ce niciuna din cele două oferte depuse nu a fost acceptată. Atunci au depus oferte un importator al autobuzelor chinezeşti Byd şi asocierea Bozankaya - Sileo.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite