Trei patinoare s-au deschis în Bucureşti. Cel din Cişmigiu este cel mai apreciat, la cel din Herăstrău poţi bea vin fiert şi în Tineretului patinezi şi noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ringuri de gheaţă s-au deschis la 1 decembrie în Capitală şi, chiar în ziua inaugurării, sute de tineri bucureşteni le-au luat cu asalt. Cea mai mare aglomeraţie a fost pe patinoarul din Cişmigiu, unde, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 12.00, intrarea este gratuită.

Patinoarele din Capitală s-au întrecut, de Ziua Naţională, în oferte pentru a-i atrage pe cei aflaţi în căutare de distracţii de sezon. În jurul terenului de gheaţă, toţi organizatorii au amenajat standuri cu băuturi înmiresmate, cu gustări calde, chiar şi cu bere rece pentru cei mai rezistenţi la frig. Toate patinoarele erau împodobite în spiritul sărbătorilor de iarnă şi împânzite cu steaguri tricolore, pentru a comemora Ziua Naţională. Însă organizatorii fiecărui teren de patinaj le-au pregătit câte o surpriză inedită vizitatorilor.

Ringul de gheaţă din Cişmigiu, cel mai apreciat
Reprezentanţii patinoarului din Cişmigiu au anunţat de câteva zile că pe 1 Decembrie accesul va fi gratuit, de la 16.00 la 21.00. Drept urmare, ieri, la 15.45, în jurul terenului de gheaţă erau sute de persoane, în special tineri, care nu mai aveau răbdare să patineze pentru prima oară în acest an. Ca aşteptarea să fie mai agreabilă, bucureştenii se încălzeau cu un vin aburind sau se îndulceau cu o vată de zahăr.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la patinoarele din Bucureşti!

Sute de tineri au venit să se distreze la deschiderea patinoarului din Cişmigiu

Odată cu deschiderea patinoarului, adolescenţii au dat năvală pe teren şi au început să-şi expună talentele artistice sau chiar să danseze pe muzica ce răsuna din toate colţurile. De la un microfon, un animator întreţinea petrecerea pe gheaţă, făurind o atmosferă incendiară, oricât ar fi fost de frig afară.

Gratis de luni până vineri

Preţul unei astfel de distracţii este accesibil. Accesul pe patinoar este gratuit de luni până vineri, între orele 10.00 şi 12.00, iar în rest, costul unui bilet este cuprins între 10 şi 15 lei. Cei care nu au patine şi le închiriază de la centrul de lângă teren, trebuie să plătească încă 10 lei. Pofticioşii îşi pot cumpăra vată de zahăr cu 3 lei, popcorn cu 4 lei sau nachos cu 10 lei. Cei cărora li se face sete se pot încălzi sau răcori, după caz, cu un vin fiert de 4 lei, respectiv cu o bere rece de 5 lei.

Corturi moderne în Herăstrău
Şi în parcul Herăstrău s-a deschis, pe 1 decembrie, un patinoar. Aflat în spatele Ambasadei Chinei, terenul proaspăt încărcat cu gheaţă era populat deja de câţiva adulţi şi mai mulţi copii. Pe margine se aflau trei corturi mari, mobilate modern, izolate termic şi încălzite permanent, unde cei de pe gheaţă se pot odihni la un pahar de vin fiert sau la un ceai fierbinte. Pentru cei mici, nu lipseau dulciurile, iar pentru gurmanzi, hotdog-ul sau alte gustări.

Două ore pe gheaţă costă 10 lei în timpul săptămânii şi 15 lei în weekend, iar preţul de închiriere a unei perechi de patine este de 10 lei. Dacă în timpul săptămânii, patinoarul este deschis de la10.00 până la 21.00, în weekend programul este prelungit până la miezul nopţii.

Patinoar zi şi noapte în Tineretului
Tot pe 1 decembrie s-a deschis şi patinoarul din parcul Tineretului. Pe terenul de gheaţă, accesul se face non-stop în schimbul a 5 lei pentru două ore înainte de ora 15.00, apoi preţul se dublează.

Cei care nu-şi aduc patine de acasă trebuie să plătească 10 lei pentru a închiria o pereche de ghete de la centrul amenajat lângă patinoar.
Sunt supărat din cauza organizarii nereuşite a standurilor din jurul patinoarului, dar gheaţa e numai bună“, a declarat Mihai Busmereanu, organizatorul terenului. El îi invită pe bucureşteni să se bucure de vinul fiert, clătitele cu ciocolată şi patinele proaspăt ascuţite. Iar dacă are program nelimitat, niciunul dintre cei în căutare de distracţie nu va rata patinoarul.
În următoarele zile, alte câteva patinoare urmează să se deschidă în Capitală. Floreasca şi cel din AFI Palace Cotroceni sunt acoperite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite