Trei candidaţi pentru funcţia de rector al ASE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de trei candidaturi au fost depuse pentru funcţia de rector al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti până la termenul limită până la care acestea puteau fi înregistrate.

Toţi cei trei candidaţi sunt în prezent prorectori ai instituţiei de învăţământ superior. Astfel, Nicolae Istudor este prorector pentru activitatea socială şi relaţiile cu organizaţiile studenţeşti, Dumitru Miron se ocupă de relaţiile interinstituţionale şi cu mediul economico-social, iar Pavel Năstate are ca responsabilitate activitatea de informatizare, de dezvoltare a comunicaţiilor electronice şi de modernizare a tehnologiilor didactice.

Nicolae Istudor (44 ani) este şef al Catedrei „Economia şi Tehnologia Producţiei Agricole şi Alimentare”. Dumitru Miron (55 ani) este profesor la Catedra de Relaţii economice internaţionale. Pavel Năstase (61 ani) este profesor universitar la Catedra de Informatică de Gestiune.

Dumitru Miron a ocupat şi funcţia de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în perioada ianuarie 2005 – noiembrie 2007. 

Pentru prezentarea programelor manageriale, candidaţii pot participa la o dezbatere organizată de către Biroul Electoral al ASE, în perioada 20-22 februarie.

Alegerile pentru desemnarea rectorului ASE vor avea loc pe 24 februarie, între orele 8.00 şi 20.00. Alegerile vor fi considerate valide, dacă participă la procesul de vot cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept vot. Va fi desemnat rector candidatul care a întrunit cele mai multe voturi, cu condiţia ca acestea să reprezinte cel puţin jumătate plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la vot. În cazul în care niciun candidat nu întruneşte un număr de voturi egal cu cel puţin jumătate plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la vot sau în caz de egalitate pentru prima poziţie, va fi organizată o nouă rundă de alegeri în 27 februarie. La a doua rundă de alegeri vor participa primii doi clasaţi sau, în caz de egalitate, acei candidaţi care au obţinut acelaşi număr de voturi, neputând fi departajaţi.

Pentru alegerile organizate pentru desemnarea rectorului ASE vor exista trei secţii de votare. Birourile secţiilor de votare pentru alegerea rectorului vor fi formate din trei cadre didactice şi doi studenţi, la care se vor adăuga câte un supleant din partea cadrelor didactice şi unul din partea studenţilor.

Funcţia de rector al ASE este deţinută în prezent de Ion Roşca. Acesta şi-a depus acum candidatura pentru postul de preşedinte al Senatului ASE, pentru care mai candidează o singură persoană, Răzvan Zaharia, de la Catedra de Marketing.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite