Teatrul Evreiesc din Capitală urmează să fie consolidat. Primăria Capitalei plăteşte circa 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat FOTO Marian Iliescu
Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat FOTO Marian Iliescu

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru consolidarea şi modernizarea clădirii în care funcţionează Teatrul Evreiesc de Stat. Lucrările se vor întinde pe 18 luni şi vor costa municipalitatea 11.562.975, 93 lei (aproximativ 2,5 milioane de euro) fără TVA.

La licitaţie au depus depuse oferte de la cinci societăţi, dar contractul a fost atribuit firmei SCIT Impex SRL. Reprezentanţii Primăriei Generale declarau, la sfârşitul lunii ianuarie, că municipalitatea a aprobat, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), finanţarea proiectării şi execuţiei lucrărilor de consolidare, modernizare şi reabilitare pentru Teatrul Evreiesc, precum şi prelungirea contractului de comodat, încheiat între instituţia de spectacol şi Fundaţia Caritatea, pentru o perioadă de 25 ani, scrie Mediafax.

Reprezentanţii municipalităţii precizau că sediul Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti este monument istoric şi se află într-o stare avansată de degradare, deoarece proprietarul clădirii, respectiv Fundaţia Caritatea, nu a mai efectuat reparaţii şi lucrări de punere în siguranţă a clădirii de zeci de ani.

În cadrul lucrărilor care vor avea loc la clădire se va consolida structura, se vor desface unii pereţii interiori şi se va recompartimenta cu pereţi uşori din ghips-carton pe structura metalică. De asemenea, va avea loc înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea finisajelor interioare, incluzând restaurarea elementelor din piatră şi a picturilor murale, refacerea instalaţiilor electrice, de încălzire şi de iluminat şi înlocuirea centralei termice.

În luna ianuarie a acestui an, din cauza viscolului, au fost smulse bucăţi din acoperişul Teatrului Evreiesc de Stat, pompierii intervenind timp de câteva ore pentru remedierea situaţiei.

Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, spunea atunci că Primăria Capitalei ştia de situaţia în care se află clădirea instituţiei de spectacole, adăugând că incidentul s-ar putea numi „Cronica unei prăbuşiri anunţate“.

„Lucrurile trenează. Nu ştiu de ce trenează de atâta vreme. Primarul general al Capitalei (Sorin Oprescu, n.r.), în urmă cu vreun an, a fost în Teatru Evreiesc, a luat notă, a fost impresionat, după propriile sale mărturisiri, de starea acestui monument istoric“, preciza atunci actriţa.De asemenea, Maia Morgenstern spunea că au mai existat astfel de incidente.

Pe aceeaşi temă:

Teatrul Evreiesc fără acoperiş, dar cu promisiunea unei restaurări de 14 milioane de lei

VIDEO Au început lucrările la Pasajul pietonal de la Piaţa Presei. Traficul este restricţionat în zonă, iar pasajul va fi gata în primăvară

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite