Sudul țării continuă să fiarbă: temperaturi de până la 38 de grade Celsius și nici urmă de ploaie. Vezi prognoza pentru acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne topim în sudul României. Pe arii extinse din Oltenia și Muntenia se vor înregistra valori maxime de până la 38 de grade Celsius. Canicula va persista până la sfârșitul weekend-ului, iar meteorologii au anunțat un cer variabil și fără precipitații.

Vineri, 12 iulie, vremea va continua să fie caniculară în zonele sudice ale Olteniei și Munteniei. În aceste regiuni, valorile termice vor atinge și 36 de grade Celsius, temperatură calculată la umbră. Șanse de ploaie sunt numai la munte, unde, pe arii extinse, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Sâmbătă, 13 iulie, arșița se intensifică în sudul țării. Mai mult decât atât, temperaturile caniculare se vor extinde și spre zona de vest, ajungând până la 38 de grade Celsius. Se vor semnala ploi la munte, pe arii restrânse, dar și în nord-vestul țării, pe parcursul nopții. Aceeași situație este valabilă și pentru duminică, 14 iulie, când valorile termice vor atinge 38 de grade Celsius.

Vremea va fi caniculară și în Capitală, mai ales spre sfârșitul weekend-ului. Dacă vineri temperatura va atinge o maximă de 34 de grade Celsius, sâmbătă și duminică, valorile vor ajunge până la 38 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, nici urmă de ploaie, iar indicele de confort termic va atinge și depăși ușor pragul critic de 80.  

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite