Studiu. Aproape 60% dintre bucureșteni consideră că avem mai mulți consumatori de droguri decât în alte țări

0
Publicat:

Studiul "Percepţii asupra consumului de droguri", publicat marţi de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, arată că 57% dintre cetăţenii Municipiului Bucureşti consideră că în România consumul de droguri este unul de amploare comparativ cu alte state.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

29% au răspuns că nu consideră că în România consumul de droguri este unul de amploare comparativ cu consumul din alte ţări, 12% nu au putut aprecia, iar 2% nu au răspuns, informează Agerpres.

La întrebarea "Dumneavoastră personal ştiţi pe cineva apropiat care consuma ocazional sau permanent droguri uşoare sau puternice?", 21% au răspuns afirmativ, 66% negativ, 11% nu putut aprecia, iar 2% nu au răspuns.

76% dintre cei care au răspuns sondajului consideră că în România nu ar trebui să se legalizeze drogurile uşoare, 16% au răspuns afirmativ, 7% nu au putut aprecia, 1% nu au răspuns.

Potrivit sondajului, 70% dintre respondenţi au declarat că ar trebui înăsprită legislaţia referitoare la consumul de droguri, 20% că nu ar trebui, 9% nu au put aprecia, 1% nu au răspuns.

La întrebarea "Credeţi ca în situaţia tragicului accident din Judeţul Constanţa, unde un tânăr aflat sub influenţa stupefiantelor a omorât cu maşina alţi doi tineri, poliţia a acţionat corect?", doar 18% dintre respondenţi au răspuns afirmativ, 63% negativ, 18% nu au putut aprecia, iar 1% nu au răspuns.

52% dintre persoanele care au răspuns sondajului au declarat că nu cred că activitatea poliţiei este una în slujba cetăţeanului, 40% au răspuns afirmativ, 7% nu au putut aprecia, 1% nu au răspuns.

La întrebarea "Din punctul dumneavoastră de vedere tânărul drogat care a ucis cu maşina alţi doi tineri va fi găsit vinovat de justiţie?", 57% dintre respondenţi au răspuns afirmativ, 30% negativ, 11% nu au putut aprecia 2% nu au răspuns.

La întrebarea "În opinia dumneavoastră, din câte ştiţi sau aţi auzit, există poliţişti care solicită mită pentru a trece cu vederea unele abateri de la lege?", 63% dintre persoanele participante la studiu au răspuns afirmativ, 21% negativ, 13% nu au putut aprecia, 3% nu au răspuns.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 710 de subiecţi în perioada 24 - 26 august.

Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă (18 ani şi peste) la nivelul Municipiului Bucureşti.

Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite