Şmecherie: 100.000 de euro alocaţi abia astăzi pentru realizarea bustului Regelui Mihai, dezvelit acum o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna mai a acestui an, Sorin Oprescu declara că vrea să îi dedice o statuie regelui Mihai. Deşi procedura normală în aceste cazuri precizează clar că este necesar un aviz de construcţie şi o aprobare din partea CGMB înainte de începerea lucrărilor, în acest caz, lucrurile s-au întâmplat exact pe dos.

Astfel, astăzi, CGMB a aprobat cheltuirea sumei de circa 100.000 de euro pentru realizarea bustului Regelui Mihai I, deşi statuia a fost descoperită cu fast în faţa presei şi a mulţimii, de ziua Regelui, prezent şi el la ceremonie, pe 25 Octombrie.

În mai, cu ocazia Zilei Regalităţii, primarul Sorin Oprescu i-a înmânat Majestăţii Sale Placheta "Piaţeta Regelui" şi a promis că statuia va fi gata până pe 25 octombrie. Până acum o lună, nimic nu s-a întâmplat în această direcţie, iar lucrările au început abia în urmă cu o lună şi au fost terminate în noaptea zilei de 24 octombrie, cu o zi înaintea aniversării regelui.

Mai mult, potrivit Hotnews.ro proiectul de amenajare a piaţetei a venit abia miercuri la Comisia de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei pentru a obţine avizul de urbanism, cerut de lege. Puşi în faţa faptului împlinit, deşi au criticat proiectul, arhitecţii au fost obligaţi să-l avizeze, mai menţionează site-ul respectiv.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite