S-a reluat circulaţia pe Splaiul Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restricţiile de trafic au fost scoase în urma finalizării lucrărilor la încă o bucată din Pasajul Basarab. Circulaţia rutieră în zona Podului Grozăveşti a fost reluată începând de azi-dimineaţă, urmând să se desfăşoare numai pe malul drept al Dâmboviţei.

Şoferii vor putea circula pe două benzi spre Podul Cotroceni şi pe o bandă spre Şoseaua Virtuţii. „Încă de la ora 6.00 am luat semnele de restricţie. Deocamdată nu este nici aglomeraţie pentru că mulţi şoferi nu ştiu că s-a terminat de lucrat pe bucata asta“, a spus Petre, un muncitor care lucrează la Pasajul Basarab.

Mai multe treceri de pietoni

Odată cu reluarea circulaţiei pe această arteră au fost înfiinţate noi treceri de pietoni. „Şoferii trebuie să fie foarte atenţi, mai ales cei care circulă frecvent pe acolo şi cunosc zona, pentru că au fost înfiinţate treceri de pietoni pe Splaiul Independenţei“, a declarat Daniel Piştea, inspector principal la Brigada de Poliţie Rutieră.
 
Restricţiile de trafic de pe Splaiul Independenţei au fost scoase în urma finalizării lucrărilor la încă o bucată din Pasajul Basarab. Acesta va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi Şoseaua Grozăveşti, întregind inelul principal de circulaţie al Capitalei în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, râul Dâmboviţa, peste podul existent şi calea ferată, în zona Gării de Nord. Potrivit edilului Capitalei, pasajul suprateran va fi gata în toamna acestui an, urmând să fie preluat traficul de pe DN1, Bucureşti-Ploieşti şi Şoseaua Mogoşoaia.
Potrivit proiectului primăriei, Pasajul Basarab, a cărui construire a început în anul 2006, va avea o lungime totală de 1.900 de metri şi va intersecta şapte artere, Bulevardul N. Titulescu, Calea Griviţei, Calea Plevnei, Calea Giuleşti, Splaiul Independenţei, Şoseaua Grozăveşti şi Bulevardul Vasile Milea.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite