Reguli în zona de promenadă Lacul Morii: ce este interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat vineri un regulament privind accesul în zona de promenadă Lacul Morii.

Consilierii locali au aprobat un regulament pentru promenada Lacul Morii FOTO Inquam / George Călin
Consilierii locali au aprobat un regulament pentru promenada Lacul Morii FOTO Inquam / George Călin

Zona de promenadă se utilizează gratuit, iar accesul trebuie să se facă doar pe scări şi rampe speciale. Accesul cu biciclete şi cu trotinete electrice este permis doar pe scările de la strada Mehadia, scările de la Parcul Crângaşi şi pe la intrarea din str. Cornului.

Urcarea şi coborârea se fac doar prin mers, pe lângă biciclete sau trotinetele electrice.Plimbarea pe biciclete este permisă zilnic, între orele 00.00 - 18.00, iar în intervalul orar 18.00 - 00.00 se va utiliza de către biciclişti doar traseul semnalizat cu panouri informative de la baza digului Lacul Morii.

Circulaţia pe biciclete a copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani este permisă doar pe digul Lacul Morii, în măsura în care nu afectează siguranţa persoanelor.

Pentru siguranţa utilizatorilor şi pentru a nu deteriora suprafaţa terasamentului este interzisă circulaţia bicicletelor, circulaţia cu role, skateboarduri, scutere, pe pista de alergare.Alergarea în zona de promenadă Lacul Morii se desfăşoară exclusiv pe pista de alergare.

Este permis accesul persoanelor însoţite de câini sau pisici, ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham, iar deţinătorii au obligaţia să colecteze şi să elimine excrementele animalului.Este permis accesul doar autovehiculelor de serviciu, pentru prestarea de servicii de amenajare şi întreţinere, pentru lucrări de interes public, de intervenţii la reţelele edilitare, pentru aprovizionare, precum şi al celor aflate în misiune.

Spectacolele şi evenimentele sunt supuse autorizării prealabile de către Sectorul 6, iar exercitarea activităţilor comerciale este supusă autorizării prevăzută de lege. Este interzisă utilizarea aparaturii audio, dacă prin aceasta se deranjează liniştea publică.

Sunt interzise: introducerea substanţelor periculoase, toxice, inflamabile; incendierea unor echipamente din zona de promenadă; vandalizarea mobilierului urban; consumul de alcool sau de substanţe interzise; aruncarea de deşeuri; hrănirea animalelor fără stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite