Primăria Capitalei achiziţionează, pentru suma de 4,1 milioane lei, cota care încă nu-i aparţine din sediul ARCUB

0
0
Foto: Facebook Nicuşor Dan
Foto: Facebook Nicuşor Dan

Primăria Capitalei şi-a exercitat dreptul de preempţiune şi achiziţionează, pentru suma de 4,1 milioane lei, cota parte care încă nu-i aparţine din imobilul monument istoric de pe Strada Batiştei nr. 14, unde funcţionează centrul cultural ARCUB, a informat, marţi, primarul general, Nicuşor Dan.

„Continuăm, aşa cum am promis, acţiunile de conservare a patrimoniului Bucureştiului. Primăria Capitalei şi-a exercitat dreptul de preempţiune şi achiziţionează, pentru suma de 4,1 milioane lei, cota parte care încă nu-i aparţine din imobilul monument istoric de pe strada Batiştei nr. 14, unde funcţionează ARCUB.

Deşi clădirea e încadrată în clasa I de risc seismic, ea n-a putut fi consolidată pentru că 30% din imobil era proprietate privată. După ce întregul imobil va intra în posesia municipalităţii, îl vom consolida şi renova, redându-l apoi publicului. Construită între anii 1932 - 1934 în stilul Art Deco, clădirea era cunoscută drept 'Palatul Arta', iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti (ARCUB)", a scris edilul, pe Facebook.

Pe 30 martie, consilierii municipali ai Capitalei au fost de acord cu achiziţionarea unei cote părţi din imobilul în care îşi are sediul ARCUB, la un preţ de 4,1 milioane lei. Imobilul este înscris în Lista monumentelor istorice şi are o suprafaţă utilă de 456 mp (subsol, demisol şi parter). 

București


Ultimele știri
Cele mai citite