Prefectul Capitalei, despre noile reguli de acces în magazine: „Când se termină coşurile, clienţii aşteaptă afară” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Alin Stoica foto Inquam Photos / Octav Ganea
Prefectul Alin Stoica foto Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei vrea să introducă o nouă regulă de acces în magazine pentru a evita aglomeraţia de la casele de marcat. Propunerea va fi discutată astăzi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, propune adaptarea numărului de cărucioare şi coşuri în magazine în funcţie de numărul maxim de clienţi pe care i-ar putea primi simultan magazinul, arată Digi 24.

„Calculezi pentru suprafaţa magazinului, se calculează numărul de clienţi care este optim în aşa fel încât să poţi să păstrezi distanţarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziţia clienţilor un număr de coşuri egal cu numărul de clienţi pe care îi laşi la un moment dat să intre în magazin”, spune Alin Stoica.

Astfel, într-un magazin ar putea intra doar un număr limitat de clienţi, cei care au un coş sau un cărucior, restul clienţilor vor aştepta afară până în clipa în care un cărucior sau coş devine disponibil.

„Când se termină coşurile, clienţii vor aştepta afară, cu distanţare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coş sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui şi clienţii să înţeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”, explică prefectul.

El arată că o astfel de măsură nu duce la costuri suplimentare. De asemenea, Alin Stoica a spus la Digi 24 că nuia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor din Bucureşti.

VIDEO: Digi 24


 

Citeşte şi:

Prefectul Capitalei: „Restricţiile nu vor fi schimbate ca urmare a acţiunii a 2.000 de oameni“

Prefectul Alin Stoica, despre violenţele din Capitală: „Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări...”

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri