Pl─âtit rege┼čte, managerul din Rom├ónia al unei multina┼úionale ┼či-a pierdut slujba ├«n urma unei anchete a unui detectiv particular

0
0
Detectiv FOTO Pixabay
Un detectiv particular l-a urmărit pe manager timp de două săptămâni FOTO Pixabay

Fostul manager al unei multinaţionale a dat în judecată compania pentru care a lucrat cerând despăgubiri de peste două milioane de lei. Dosarul scoate la iveală că multinaţionala a angajat un detectiv particular care să verifice cât lucrează managerul.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Bucure┼čti, fostul administrator al firmei din Rom├ónia de┼úinute de o companie multina┼úional─â din domeniul divertismentului a cerut desp─âgubiri de aproape 2,2 milioane de lei. Din aceast─â sum─â, 1,5 milioane de lei reprezint─â indemniza┼úii (echivalentul a 36 de luni) ┼či 475.000 de lei daune morale. Diferen┼úa o reprezint─â contravaloarea taxei de ┼čcolarizare pentru fiica sa ┼či contravaloarea unei poli┼úe de asigurare private.

├Än proces, fostul administrator a ar─âtat c─â ├«n totul a ├«nceput ├«n urm─â cu 16 ani, c├ónd i s-a propus s─â se se ocupe de opera┼úiunile din Rom├ónia ale companiei care are afaceri ├«n mai multe ┼ú─âri. Astfel, ├«n 2007, b─ârbatul s-a mutat din Israel ├«n Rom├ónia, ├«mpreun─â cu familia, urm├ónd s─â fie administrator al companiei din Rom├ónia ┼či s─â se ocupe de tot ce ├«nseamn─â managementul companiei din Rom├ónia, contra unei indemniza┼úii care a pornit de la 27.000 de lei ├«n 2007 ┼či a ajuns la 42.000 de lei ├«n 2017. Acestei sume i s-au ad─âugat o serie de beneficii: asigurare de s─ân─âtate privat─â pentru administrator ┼či familia lui, o poli┼ú─â privat─â la o companie de asigur─âri din Elve┼úia ┼či costul de ┼čcolarizare pentru unul dintre copii, la ┼×coala American─â.

Revocat în a doua zi de Crăciun

├Än procesul ├«n care a dat ├«n judecat─â compania pentru care a lucrat, fostul administrator a ar─âtat c─â sub conducerea sa opera┼úiunile din Rom├ónia ale companiei au avut ÔÇ×o ascensiune fulminant─âÔÇŁ, ajung├ónd s─â aib─â 26 de puncte de lucru, ajung├ónd a treia companie de la nivelul holdingului care opereaz─â ├«n ┼čapte ┼ú─âri. Tocmai din acest motiv, sus┼úine fostul administrator ├«n proces, a fost ┼čocat ├«n momentul ├«n care ├«n a doua zi de Cr─âciun din 2017 a fost convocat de CEO-ul companiei-mam─â ┼či anun┼úat c─â i-a fost revocat mandatul de administrator al opera┼úiunilor din Rom├ónia. ÔÇ×R─âspunsul CEO a fost acela ca am investit economiile mele al─âturi de tat─âl meu si alti prieteni din copil─ârie in achizitonarea unor apartamente si in acest fel nu mi-am dedicat timpul 100% companieiÔÇŁ, a ar─âtat administratorul revocat ├«n proces.

Urm─ârit pas cu pas de un detectiv particular

├Än proces, compania dat─â ├«n judecat─â s-a ap─ârat ar─ât├ónd c─â, de la un anumit moment, s-a observat c─â administratorul a ├«nceput s─â prezinte un interes sc─âzut fa┼ú─â de treburile companiei, petrec├ónd pu┼úin timp la birou ┼či vizit├ónd rar punctele de lucru ale societ─â┼úii. Astfel, cu un an ├«nainte de revocare, directorul general al holdingului l-a convocat pe administratorul s─âu din Rom├ónia, atr─âg├óndu-i aten┼úia cu privire la comportamentul s─âu. C├ónd a realizat c─â avertismentul este ignorat, iar administratorul ÔÇ×continu─â s─â ├«┼či neglijeze responsabilit─â┼úile, pentru eliminarea oric─âror ├«ndoieli ├«n privin┼úa activit─â┼úii reclamantului, Societatea a decis angajarea unui┬ádetectiv┬áparticularÔÇŁ.

Prin urmare, managerul a fost urm─ârit pas cu pas timp de dou─â s─âpt─âm├óni, timp ├«n care s-a constatat c─â administratorul lucra pentru companie dou─â ore pe zi, restul timpului petrec├óndu-l ├«n desf─â┼čurarea afacerilor personale. ÔÇ×Detectivul┬áa stabilit c─â reclamantul avea ├«n proprietate ┼čapte apartamente ┼či o cas─â, de administrarea c─ârora se ocupa, ├«n detrimentul ├«ndatoririlor sale din cadrul Societ─â┼úii, pe care le neglija totalÔÇŁ, a ar─âtat compania dat─â ├«n judecat─â de administratorul revocat.

Ce a menţionat detectivul în raport

Potrivit raportului ├«ntocmit de detectiv, ├«n perioada de monitorizare, managerul opera┼úiunilor din Rom├ónia ale multina┼úionalei ├«┼či renova unul dintre apartamente, vizit├ónd ÔÇ×frecventÔÇŁ magazinele Dedeman, Hornbach, Brico Depot, Romstal, Ikea, Leroy Merlin. ÔÇ×Vizitele zilnice la materiale de construc┼úii durau ├«ntre aproximativ 15 minute ┼či 2 oreÔÇŁ, a consemnat detectivul pl─âtit s─â ├«l urm─âreasc─â pe manager.

Detectivul a mai consemnat ├«n raport c─â ÔÇ×┼úintaÔÇŁ o l─âsa diminea┼úa pe fiica sa la ┼čcoal─â, se ├«ntorcea acas─â, unde petrecea aproximativ 2-3 ore, vizita magazinele de construc┼úii, apartamentele pe care le de┼úine, trecea pe la birou ┼či se ├«ntorcea c─âtre cas─â cu diferite alte opriri. Astfel, concluzia companiei a fost c─â pentru administratorul s─âu din rom├ónia ÔÇ×biroul era un detaliu dintr-o lung─â list─â de activit─â┼úi f─âr─â leg─âtur─â cu atribu┼úiile saleÔÇŁ.

Mai mult dec├ót at├ót, compania a descoperit c─â administratorul ÔÇ×folosea bugetul societ─â┼úii pe care o administra pentru distrac┼úia ┼čl relaxarea sa ┼či a familiei saleÔÇŁ. ├Än urma procesului, cererea fostului manager de acordare a desp─âgubirilor a fost respins─â. ├Äntr-adev─âr reclamantul nu mai ac┼úiona ├«n interesul societ─â┼úii, utiliz├ónd resursele companiei ├«n propriul beneficiu ┼či era ├«n principal preocupat de propria ├«ntreprindere, iar nu de corectarea minusurilor imputate la precedentele ├«ntrevederi cu superiorii acestuiaÔÇŁ, a decis Tribunalul Bucure┼čti. Procesul continu─â la Curtea de Apel Bucure┼čti.

V─â recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Un ┼čofer care a demisionat pentru c─â nu ┼či-a primit banii s-a trezit concediat disciplinar. Cum a fost tran┼čat cazul

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecatăUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite