Pasajul Unirii urmează să fie reconsolidat. Lucrările vor începe în 2025 și vor dura trei ani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a anunțat că Pasajul Unirii va fi reconsolidat. Lucrările vor începe în anul 2025 și vor dura trei ani. De asemenea, au fost montate patru limitatoare de înălțime în încercarea de a preveni noi accidente, cum s-au ținut lanț de la redeschidere.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

La intrarea în Pasajul Unirii a fost montat un nou sistem care îi avertizează pe șoferii cu mașini mai înalte de trei metri și jumătate, patru limitatoare, dotate cu camere video și senzori, potrivit Digi24. 

Toate aceste măsuri vin după accidentele petrecute de la redeschiderea pasajului, cel mai grav fiind cel din decembrie, atunci când un limitator a căzut peste un autocar plin cu turiști greci, o persoană murind, iar alte 24 au ajuns în stare gravă la spital.

„Toate aceste măsuri sunt luate pentru a reduce numărul incidentelor de acest fel. Nu putem garanta că peste o lună, un an vor mai fi oameni care să ignore senzorii laser, vor ignora afișajele electronice,  își vor încerca drumul cel mai scurt”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4. 

Doar în ultimele patru luni, 138 de șoferi de mașini de mare tonaj au încercat să treacă prin pasaj, dar au fost opriți la timp de polițiștii puși să păzească intrarea.

„Trebuie să se înțeleagă că această structură s-a făcut pentru alte gabarite de vehicul, nu pentru cele care sunt azi. Singura intervenție care s-a făcut, că lumea spune că s-a micșorat gabaritul, s-a micșorat nesemnificativ, cu câțiva centimetri la partea superioară pentru acest tavan fals”, a declarat pentru Digi24, Ionuț Răcănel, reprezentant al echipei de expertiză. 

Sistemul instalat la intrarea dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir va fi testat în următoarele trei săptămâni. În tot acest timp, acolo va rămâne și echipajul de poliție.

„Sunt puse prea târziu și sunt jos, deci au înălțimea prea mică față de ce era înainte”, a declarat un șofer. 

„Sper ca de data asta să își facă treaba cu succes și să îi oprească pe cei care vor să intre, dar fără să îi pună în pericol”, a declarat un alt participant la trafic. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite