Metrorex şi Alstom au ajuns la un acord de reducere cu 34% a costurilor de mentenanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva luni, contractul pentru întreţinerea metrourilor a fost la un pas de a fi reziliat întrucât Metrorex era vizată de FMI ca factor negative întrucât plătea costuri prea mari companiei franceze Alstom.

Acordul între Metrorex şi Alstom a fost semnat în urmă cu câteva zile, informează Agerpres. Acesta prevede ca Metrorex să plătească companiei franceze cu 34 % mai puţin pentru asigurarea mentenanţei la metrouri.

Potrivit aceluiaşi acord, Metrorex nu va mai plăti cele 20 de milioane de euro prevăzute ca penalităţi iar vagoanele de pe liniile noi ale Metrorex ce vor fi înfiinţate au fost incluse în contractual deja existent între cele două companii. Contractul dintre Metrorex şi Alstom este încheiat pe 15 ani, are o valoare de 240 de milioane de euro şi presupune întreţinerea a 400 de vagoane.

Potrivit noului acord, pasagerii vor beneficia de geamuri care se deschid la trenurile Bombardier, iar trenurile vechi vor intra într-un program de modernizare tehnică pentru a reduce costurile şi a creşte fiabilitatea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite