Metrorex are 600 de milioane de lei pentru investiţii în 2013. Unde vor merge banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex şi-a propus pentru anul acesta să continue modernizările staţiilor şi a infrastructurii de care dispune, majorându-şi bugetul de investiţii până la suma de 600 de milioane de lei. Noul director al Metrorex, Aurel Radu, nu exclude majorarea preţului călătoriilor, însă spune că aceasta nu ar fi mai mare de 5%.

Anul trecut, compania Metrorex a investit 571 de milioane de lei în mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii disponibile. Aceşti bani au fost folosiţi în mare parte pentru “acţiunile cu prioritate maximă” după cum spune directorul Metrorex, Aurel Radu. Concret, banii au fost folosiţi pentru crearea de infrastructură pentru oamenii cu dizabilităţi fizice, montarea de lifturi şi porţi electronice. Totodată au mai fost instalate şi mai multe scări rulante, iar instalaţia electrică din tuneluri a fost refăcută parţial.

Referitor la planul de investiţii ale Metrorex pentru anul 2013, administraţia companiei vrea să folosească bugetul, majorat până la suma de 600 de milioane de euro pentru continuarea refacerii instalaţiei electrice pentru magistralele 1, 2 şi 3, veche de peste 30 de ani. Tot anul acesta va fi finalizată şi campania de implementare a infrastructurii destinate oamenilor cu nevoi speciale (montarea lifturilor şi a scărilor rulante, a porţilor speciale).

Planul de investiţii pentru acest an mai include şi achiziţionarea unor garnituri de tren noi.

Cel mai important proiect care primeşte finanţare anul acesta este continuarea lucrărilor pentru Magistrala 4 de metrou pe ruta Gara de Nord – Străuleşti, Tronson 1 Mai – Lac Străuleşti. De aemenea, vor continua lucrările şi la proiectul Magistralei 5 - Drumul Taberei – Pantelimon şi a Magistralei 6 care va uni Aeroportul Henri Coandă de oraş. În prezent, această magistrală este în stadiul de elaborare a proiectului şi pregătire a documentaţiei de licitaţie pentru lucrări.

Referitor la o eventuală majorare a tarifului de călătorie, directorul general Metrorex, Aurel Radu, afirma la sfârşitul anului 2012 că preţul unei călătorii cu metroul poate fi majorat anul acesta, însă scumpirea nu va fi mai mare de 5%. “Metrorex ia în calcul o eventuală majorare a tarifului călătoriilor în 2013 cu 5%, actualizarea tarifului cu valoarea inflaţiei”, a declarat Radu, citat de ziare.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite