Manifestaţie anti-război în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti: „Putin, cel mai mare asasin” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva sute de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei împotriva războiului din Ucraina, după care au pornit în marş către Ambasada Rusiei în România pentru a pleda pentru încetarea focului şi a crimelor împotriva umanităţii.

„Pace, aer şi natură! Nu război, nu dictatură”, „Gaz, petrol, război, nu sunt pentru noi” sau „Putin, cel mai mare asasin” - sunt câteva dintre scandările auzite de rândul mulţimii - de toate vârstele - adunate sub mesajul „No War!”.

GALERIE FOTO

De la ora 18.00, manifestanţii au plecat din faţa sediului Guvernului către Ambasada Rusiei strigând „Slavă Ucrainei”. 

În faţa ambasadei, aceştia au scandat „NATO, close the sky!” („NATO, închide cerul!”), cu referire la solicitarea autorităţilor ucrainene către Alianţa Nord-Atlantică pentru instituirea unei zone de excludere aeriană împotriva avioanelor militare ale Rusiei.

NATO s-a opus până acum unei astfel de măsuri, argumentând că astfel ar intra într-un conflict direct cu Rusia şi ar putea izbunci un al treilea război mondial.

În plus, manifestanţii au desfăşurat drapelul Ucrainei, în culorile galben şi albastru, şi au scandat lozinci în limba ucraineană. De altfel, o parte din protestatari sunt ucraineni fugiţi din calea războiului.

Manifestaţia este organizată de mai multe asociaţii, care se alătură, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc evenimente similare. 

„Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieţi omeneşti. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, a transmis, Greenpeace, într-un comunicat de presă. 

Europenii care susţin Ucraina în faţa agresiunii militare ruse sunt încurajaţi să publice fotografii pe reţelele de socializare cu hashtag-ul #CitiesWithUkraine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite