„Haideţi să facem ceva!”, evenimentul de pe Facebook menit să scoată lumea la protest pentru a lupta împotriva „Hexi Pharma”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul dezinfectanţilor „Hexi Pharma” scoate lumea în stradă. Un eveniment cu numele „Haideţi să facem ceva!” a fost creat miercuri, 4 mai, pe reţeaua de socializare Facebook.

Compania „Hexi Pharma” este aflată în centrul scandalului dezinfectanţilor diluaţi de zece ori care ajung în spitalele din România. De asemenea, conform investigaţiilor jurnaliştilor de la „Gazeta Sporturilor, firma în cauză ar fi cumpărat materia primă pentru substanţele dezinfectante cu un preţ de până la şapte ori mai mare decât cel de piaţă. Trustul „Hexi Pharma” a avut, totodată, ani la rând acces la documente importante ale sistemului sanitar, printr-o firmă care s-a ocupat de ordonarea arhivelor spitalelor.

Joi, „Hexi Pharma”, a declarat că nu respinge acuzaţiile potrivit cărora concentraţia arătată de raportul ICECHIM era diferită de cea trecută pe etichetă. Reprezentanţii firmei susţin că au trimis probe spre verificare într-un laborator din Germania.

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi, declanşat de anchetele jurnalistice ale „Gazetei Sporturilor”, a luat amploare, iar societatea civilă doreşte să iasă în stradă. Evenimentul creat este programat pentru vineri, 6 mai, începând cu ora 19:00, iar locaţia stabilită este Piaţa Universităţii, la Fântâni. Până acum, peste 2000 de persoane şi-au exprimat dorinţa de a participa la protest.

„În ţara noastră, se poate întâmpla orice. Pentru asta, nu trebuie decât ca noi să tăcem şi să nu facem nimic. Mai mulţi ziarişti s-au alăturat Gazetei Sporturilor şi investighează cazul dezinfectanţilor. Haideţi să nu îi lăsăm singuri. Haideţi să nu mai tăcem! Să ieşim în stradă şi să le cerem socoteală. Să cerem răspunderea ministrului sănătăţii şi o anchetă obiectivă. Să îi întrebăm pe Premierul Cioloş şi pe Preşedintele Iohannis de ce scandalul de la Operă a dat jos un ministru, în timp ce carnagiul din Sănătate nu îi deranjează pe niciunul dintre ei. Să mobilizăm cât mai multă lume şi să fim acolo cât mai mulţi”, este mesajul iniţiatoarei evenimentului, Carmen Uscatu.

Evenimentul a fost creat de către Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte viaţă”, cunoscută pentru că faptul că luptă împotriva deficienţelor din sistemul sanitar românesc. Alături de Oana Gheorghiu şi Bianca Voinescu a reuşit să adune donaţii în valoare de 3.000.000 de euro, care au fost investiţi în construcţia primul centru de excelenţă în tratarea cancerului la copii la Clinica Louis Ţurcanu din Timişoara, în înfiinţarea Centrului de Transplant Medular pentru copii de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, în modernizarea şi mărirea de camere sterile a compartimentului de transplant medular adulţi de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi în construirea şi dotarea a 5 camere sterile în cadrul sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, în marirea capacitatăţii secţeii de Neonatologie a Maternităţii Polizu, principalul centru de îngrijire a prematurilor din România, achiziţionând aparatură performantă şi incubatoare şi a schimbat legea privind bolnavii ce aveau nevoie de tratament în strainatate.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite