FOTOGALERIE Povestea muribundului de la Eliade: urletele bărbatului paralizat de cinci ani i-au alarmat pe vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a ajuns la spital în stare gravă cu arsuri de gradul III pe 95% din suprafaţa corpului după ce un incendiu a izbucnit într-un imobil din curtea Liceului Mircea Eliade. Bărbatul de 57 de ani locuia într-un cămin de nefamilişti din sectorul 6 al Capitalei.

Din spusele vecinilor, omul care suferea de semipareză, încercând să se ridice din pat, s-a impiedicat şi a căzut peste reşoul cu care se încălzea. Pătura cu care acesta era învelit s-a aprins, astfel intreaga camera a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii au fost alarmaţi de strigătele disperate de ajutor ce veneau din spatele uşii. Aceştia au chemat pompierii şi ambulanţa care l-a transpăortat la Spitalul de Arşi din Capitală.

Managerul instituției, Vitalie Stan, a declarat că  bărbatul de 57 de ani suferă de arsuri de gradul III pe 95 % din suprafața corpului. „Este aproape carbonizat“, a spus managerul spitalului. El a mai adăugat că pacientul nu mai are nicio șansă să trăiască, mai ales că este și paralizat și suferă de mai multe boli. În acest moment, bărbatul are dureri insuportabile, iar medicii fac tot ce le stă în putință pentru a-i mai reduce suferința.

Incendiul de lângă liceul Mircea Eliade Incendiul de lângă liceul Mircea Eliade
image

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu locul incendiului!

Vecinii au povestit pentru reporterii bucuresti.adevarul.ro cum s-a întâmplat tragedia. Când au reuşit să intre, oamenii au fost şocaţi să îl găsească pe vecinul lor în agonie, aproape carbonizat. Locatarii au relatat cu disperare că au fost nevoiţi să stingă incendiul din cămin cu ajutorul apei din bidoanele de cinci litri pe care le cară zilnic de la aproximativ 1,5 kilometrii.. Cu toate astea, ei au reuşit să stingă focul în mare parte până la apariţia pompierilor. La sosirea echipajelor de intervenţie specială, focul ardea mocnit şi nu mai exista riscul ca acesta să se extindă, a mărturisit o vecină.

Locatarii blocului, ştiind condiţia vecinului lor, îl ajutau să supravieţuiască, oferindu-i de mâncare sau cărânu-i apă. Bărbatul era paralizat de aproximativ cinci ani şi locuia singur în camera de la etajul doi al căminului. Deşi vecinii au spus că bărbatul ar avea doi copii, aceştia susţin că omul nu era vizitat niciodată de nimeni, singurul lui sprijin venind din partea lor.

Oamenii trăiesc în condiţii greu de imaginat pentru majoritatea locuitorilor unei capitale europene. Din luna august a anului trecut, clădirea a fost debranşată de la reţeaua de alimentare cu apă potabilă, iar încălzirea se face doar cu ajutorul reşourilor si a caloriferelor electrice. Pentru că blocul nu este bransat la reteaua publică de apă curentă, locatarii sunt nevoiţi să apeleze la cea mai apropiată sursă de apă, o cismea din zona Grozăveşti. “Deşi plătim chirii de aproximativ 650 lei pe lună, nu primim absolut nimic în schimbul acestor bani”, s-a plans o locatară. Totodată, ei trăiesc sub ameninţarea că, din luna aprilie a acestui an, primăria va evacua blocul.

Clădirea din incinta curţii liceului Mircea Eliade adăposteşte aproximativ 35 de locuitori, majoritatea oameni nevoiaşi care nu au unde să stea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite