FOTO Cum s-a transformat un stâlp de iluminat în obstacol rutier. Explicaţia Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpul a rămas în mijlocul străzii FOTO Eduard Enea
Stâlpul a rămas în mijlocul străzii FOTO Eduard Enea

Primăria Capitalei a început în urmă cu luni bune lucrările de modernizare şi reabilitare a şoselelor Iancului şi Pantelimon. Se pare că muncitorii care se ocupă de lucrările de aici au uitat să mute stâlpii de iluminat care au rămas în mijlocul străzii după lărgirea părţii carosabile, însă au montat semne care le indică şoferilor faptul că ar trebui să ocolească obstacolele.

Lucrarile la Şoseaua Pantelimon presupun, printre altele, modernizarea liniei de tramvai, a părţii carosabile, realizarea unor piste moderne pentru biciclişti, dar şi realizarea unui terminal multimodel. Proiectul, spun reprezentanţii municipalităţii, ar trebui să tranforme zona în una mult mai modernă, dar se pare că în timpul lucrărilor muncitorii nu se concentrează foarte mult pe ceea ce fac, pentru că au uitat să scotă un stâlp rămas în mijlocul străzii.

Explicaţia Primăriei Capitalei

Cum a fost posibil acest lucru? În timpul lucrărilor de reabilitare de aici, trotuarul din zona Delfinului a fost micşorat, fiind realizată o bretea de circulaţie nouă. Astfel, stâlpul care se afla pe trotuar a ajuns fix în mijlocul străzii şi în loc să fie mutat, muncitorii au pus pe el un semn care le indică şoferilor că trebuie să îl ocolească. Zilele trecute, o problemă apărută sub asfaltul de lângă stâlp i-a obligat pe cei de la Enel să sape pentru a remedia defecţiune, însă după ce au asutupat groapa enormă pe care au făcut-o stâlpul a rămas în acelaşi loc. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au explicat, pentru „Adevărul“, cum s-a ajuns la această situaţie:

„Lucrările la Şoseaua Iancului şi Bulevardul Pantelimon au impus reconfigurarea zonei respective: au fost realizate noi alei, zone pietonale, spaţii verzi, locuri de parcare. Etapele parcurse de constructor pentru executarea acestei lucrări presupun realizarea fundaţiilor şi montarea noilor stâlpi de iluminat, dupa care se realizează şi se pune în funcţiune noul sistem de iluminat public. Doar după finalizarea acestor paşi se va trece la demontarea sistemului şi a stâlpilor vechi. Parcurgerea acestor etape este necesară pentru asigurarea iluminatului public în zonă“.

stalp delfinului FOTO eduard enea

Reprezentanţii municipalităţii susţin că stâlpul va fi scos în scurt timp FOTO Eduard Enea

Lucrările de la Şoseaua Pantelimon ar trebui să se încheie la sfârşitul acestui an. Şi Şoseaua Iancului a intrat în acelaşi amplu proces de modernizare şi reabilitare şi în acest moment şoferii care ajung în zona şantierului trec printr-un adevărat coşmar. Aici, lucrările ar trebui să se încheie până la sfârşitul acestei luni, iar costurile totale ale celor două proiecte se ridică la peste 247 de milioane de lei, bani asiguraţi din bugetul local. Lucrările de la Şoseaua Pantelimon presupun şi realizarea unei parcări de tip park&ride. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite