Festivalul de muzică de cameră SoNoRo: muzică, literatură şi dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de muzică de cameră SoNoRo aduce în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca cei mai buni instrumentişti pentru o serie de concerte memorabile, pe tema iubirii.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară anul acesta între 9 şi 25 noiembrie, sub tema „Love unlimited“(dragoste fără limite). Ca în fiecare an, concertul de deschidere va fi găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucureşti, vineri, 9 noiembrie, la ora 19.00, şi va fi urmat de alte şaisprezece concerte programate la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Tot în acest weekend, sâmbătă, de la ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti va avea loc concertul „El Amor y la Muerte“, în cadrul căruia vor evolua pianişti şi violonişti faimoşi. Duminică seara, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc vor putea fi urmăriţi muzicienii de la „Rastrelli Cello“, cu „Muzică de la Tchaikovsky la James Bond“.

Pe lângă artişti deja cunoscuţi publicului din România, precum Konstantin Lifschitz, Reto Bieri, Erik Schumann sau Andrej Bielow, festivalul va aduce în faţa publicului din cele patru oraşe, în premieră, mai mulţi muzicieni de renume internaţional precum pianiştii Joanna MacGregor şi Oliver Schnyder, violonceliştii Monika Leskovar şi Boris Andrianov, dar şi Cvartetul Szymanowski.

Muzică, fotografie, literatură

„Nu cred că există o tematică mai substanţială pentru planificarea unui festival decât iubirea. Am încercat ca, atât repertoriul ales, cât şi activităţile conexe concertelor, produsele adiacente şi surprizele festivalului să creeze un tot unitar, cât mai bogat şi revelator pentru publicul nostru. Sunt fericit că vom avea din nou ocazia, pentru a şaptea oară, să oferim iubitorilor de frumos o lume sonoră plină de exuberanţă, variaţie şi calitate“, a explicat Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo. Organizatorii mai spun că că tema romantică aleasă pentru anul acesta va contribui în mod esenţial la creşterea numărului de iubitori ai festivalului

În perioada 14 – 21 noiembrie 2012, la Muzeului Naţional al Ţăranului Român, va fi deschisă o expoziţie de fotografie, unde va fi expusă o serie de 38 de lucrări „de dragoste“ ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia.

Tot de mostre de iubire vor avea parte şi cei care vor alege să meargă la proiecţiile video semnate de Andu Dumitrescu, oferite publicului în cadrul concertului de la Palatul Bragadiru. Acesta va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21.00,

O premieră în cadrul festivalului va fi salonul literar denumit după tema acestei ediţii, organizat în parteneriat cu „Dilema Veche“, cu invitaţi de renume precum Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Tudor Giurgiu şi Marius Chivu. Salonul are loc miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Arcub, în Bucureşti.

Cât costă biletele

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul eventim.ro, în librăriile Humanitas și Cărturești, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo sau de la casele de bilete, în seara concertului. Un abonament pentru 5 concerte costă 250 RON preţ întreg şi 125 RON preţ redus (pentru elevi, studenţi sau pensionari). Un bilet de intrare pentru un singur concert costă, în medie, 50 RON.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite