Dumitru Prunariu are o plăcuţă omagială în satul părintesc. "Eu am zis că e prematur, alţii au zis că e timpul deja..."

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul roman care a ajuns în Spaţiu, Dumitru Prunariu, a fost omagiat de autorităţile satului în care a fost născut, Dârste, din judeţul Braşov, printr-o plăcuţă comemorativă amplasată în faţa casei sale părinteşti.

La ceremonia de dezvelire a plachetei, au fost prezenţi oamenii apropiaţi ai cosmonautului şi câteva oficialităţi ale comunei. Fotografia a fost postată pe contul său de pe un site de socializare.

“Mi s-a pus placa omagială în curtea casei în care m-am născut la Dârste, Braşov. "Eu am zis că e prematur, alţii au zis că e timpul deja..” a comentat ironic Dumitru Prunariu pe pagina sa personală de Facebook.

Dumitru Prunariu s-a născut la 27 septembrie 1952, în municipiul Braşov. A urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Politehnicii Bucureşti. În martie 1978 a fost trimis în misiune în „Oraşul stelar" de lângă Moscova pentru a efectua pregătirea completă de specialitate necesară realizării unui zbor în spaţiu prin programul sovieto-român „Intercosmos".

Prunariu a zburat prin cosmos 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute de la bordul navei Soiuz 40 s-a desfăşurat între 14 şi 22 mai 1981. Între 2004 şi 2005, a fost ambasadorul României în Rusia. Este membru al Academiei Române, are grad de general maior în rezervă şi participă adesea la conferinţe şi sesiuni despre proiecte spaţiale şi aeronautică.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite